Дом културе Пријепоље домаћин централне прославе Дана европске баштине у Србији 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Дом културе Пријепоље домаћин централне прославе Дана европске баштине у Србији
Trenutno na sajtu: 339       |       Podeli:
13.09.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Дани европске баштине су програм Савета Европе и Европске Комисије који
Дом културе у Пријепољу, фото: ГЗС

се у Србији организују од 2002. године, а од 2003. године под покровитељством Министарства културе и информисања, од када је наша земља приступила Савету Европе.

Министарство културе и информисања, као координатор овог програма на националном нивоу, објављује тему за текућу годину, којом ће програм бити обележен у Србији. Сваке године, избором друге теме којом се обележава ова манифестација, ставља се у фокус одређена врста наслеђа и проблематика која га прати.

Овогодишња тема, прихваћена на нивоу целе Европе, а којој смо се и ми прикључили је „Културно наслеђе за све - All inclusiv “.

Дани европске баштине су у својој основи увек имали инклузивност, а догађаји и активности који се одржавају у 50 земаља славили су не само наше заједничко наслеђе већ и поштовање наше различитости. Истраживање богатог мозаика култура у Европи промовише поверење и разумевање, подстиче већу толеранцију и промовише размишљање изван националних граница.

Централна прослава планирана је за 1. октобар 2021. године, на којој ће гости бити министарка културе Маја Гојковић са помоћницима и сарадницима, директори важних културних институција, амбасадори, као и колеге из других градова Србије.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE DOM KULTURE DAN EVROPSKE BASTINE DOMACIN

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.291.423 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)