Парезановић: Општа болница Чачак добија нови скенер и магнетну резонанцу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Парезановић: Општа болница Чачак добија нови скенер и магнетну резонанцу
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
05.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Народни посланик и повереник ГрО СНС Чачак Марко Парезановић најавио је на данашњој конференцији за медије

нова велика улагања у чачанско здравство од изградње нове болнице.

Парезановић је изјавио да држава улаже огроман новац у здравство, да је КЦ Ниш завршен и да је току градња КЦ Београд.

„За десетак дана очекује се расписивање тендера за КЦ Војводина, а након завршетка тог поступка и почетка радова биће расписан и тендер за КЦ Крагујевац, те ће Србија добити четири модерне здравствене установе на терцијалном нивоу са којима ће грађани моћи да се поносе”, рекао је Парезановић додајући да су исто важне и Опште болнице.

„Могу са великим задовољством да кажем да је Општа болница у Чачку ушла у седам приоритета за комплетну реконструкцију и доградњу. Дуго смо се борили за то и сада је већ извесно да ћемо имати највећу инвестицију у области здравства још од изградње нове болнице. Град је наручио пројекат који ће бити готов у наредних месец или два и онда ћемо бити у ситуацији да можемо да уђемо у тендерски поступак и да радови крену следеће године. Дакле за месец до два моћи ћемо да говоримо и о конкретним подацима, о томе како ће изгледати болница, колико је то нових квадрата, колико нових операционих сала, колико новца”, рекао је Парезановић.

Он је истакао да то није све, већ да ће чачанска болница добити и нову опрему.

„Оно што је још извесније јесте да ће наша болница добити нови скенер и магнетну резонанцу. Ви знате да имамо два скенера, један је нешто старији, други се користи у великом обиму и добро је да ћемо сада имати још један свакако напреднији и моћнијих карактеристика, а безбедни смо и уколико се догоде непредвиђени кварови. Мислим да не морам ни да говорим колико је магнетна резонанца важна дијагностичка метода, наши грађани више неће морати да иду на преглед у друге градове. Очекујем да министарство распише тендер за набавку опреме на јесен, да на пролеће имамо потписан уговор и два месеца након тога, дакле најкансије на јесен испоруку ових апарата. Ово је песимистичнија прогноза, надам се да ћемо и скенер и магнет имати у нашој болници већ на пролеће. Уложили смо велики напор и градоначелник и мој колега народни посланик да обезбедимо ове инвестиције за нас град и поносан сам на то шта ће остати иза нас”, рекао је Парезановић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.494.741 посета
Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)