Лончар: У име нападнутих медицинских радника у Краљеву, кривичну пријаву против нападача поднеће министарство здравља 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Лончар: У име нападнутих медицинских радника у Краљеву, кривичну пријаву против нападача поднеће министарство здравља
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
25.01.2020 | 2 коментар(а)



Краљево - Министар здравља Златибор Лончар састао се са Михајлом Јовићем и Александром

Сићевићем, медицинским техничарима Хитне помоћи Дома здравља Краљево који су недавно брутално физички нападнути на својим радним местима. У име нападнутих медицинских радника у Краљеву кривичну пријаву против нападача поднеће Министарство здравља.
Исказујући пуну подршку здравственим радницима, Лончар је истакао да су напади на медицинске раднике недопустиви и да их држава неће толерисати.

,,Здравствени радници свакога дана максимално посвећено и одговорно обављају свој најважнији посао-брину о здрављу наше деце,наших најмилијих, при томе почесто запостављајући и своје породице.Стога је сваки вид напада на њих нехуман и апсолутно недопустив чин“.

И Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити позвао је на измене Кривичног законика и увођење кривичног дела-напад на запослене у тим делатностима,на начин како је то прописано за кривично дело напад на адвокате.

Такву иницијативу упутиће и Лекарска комора Србије.

 

ГЗС / Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kraljevo. zlatibor loncar radnici napad prijave

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Кербер Скот

    Хвала на објави комент. Мислим да Гласила треба да поведу рсправу и траже враћање слободне продаје лекова и спрече да грађани непотребно одлазе лекарима и да троше непотребно новце. Свак уосталом нека мисли о свом здрављу. Ко је уосталом држава да о томе мисли. Ко хоће да се самоликвидира нико га спасити неће. Уосталом нека држава мисли о спречавању биолошкохемијског рата који се тренутно води против кинеског народа а богами и овде се води још од деведесетих када су се масовно појавилидотад непознети крпељи.
  • Кербер Скот

    Не оправдавам поступак напада. Треба размислити и због чега је дошло до истог, зашто је човек био толко револтиран. И сам сам ових дана доживео такав револт на њих јер њих боли увце оћете ли ви преживети или не. Они су саде фашистички забранили продају антибиотика као ето они су опасни, тако да сада обичан смртник мора за најобичнију антибактеријску маст за очи ићи код лекара па код очног па на бектериолошку анализу па опе код очног па опе код свог да му препише лек који кошта 175 дин.Поставља се питање сматрају ли ти доктори своје пацијенте обичним будалама који ништа не знају о свом здрављу и лековима. На крају нису бактерије постале резистентне на антибиотике него њихови антибиотици су најобичније ђубре које саде увозе од којекуде јер су уништили нашу фармакоиндустрију. Сам сам доживео ових дана. Али насупрот продају се тоне отрова слободно за употребу у домаћинству храни пољозаштити и дрога на сваком ћошку. Лекови нису отрови и дозволити слободну продају наравно не психосоматицима и сличним.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.442.884 посета
    Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)