Још увек има новца за субвенционисање горњомилановачких пољопривредних произвођача 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Још увек има новца за субвенционисање горњомилановачких пољопривредних произвођача
Trenutno na sajtu: 267       |       Podeli:
26.06.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Општина Горњи Милановац ове године издвојила је знатна стредства намењена за субвенционисање пољопривредних произвођача.
Представница Канцеларије за пољоприведу Милка Недељковић, фото: ГЗС

Та новина потекла је из идеје помоћи пољопривредним произвођачима па је у октобру прошле године формирана Канцеларија за пољопривреду у оквиру Општинске управе чија је намена конкретна помоћ директно пољопривредним произвођачима.

Представница Канцеларије за пољоприведу Милка Недељковић истакла је да општина Горњи Милановац има око 5.900 регистрованих пољопривредних газдинстава, тако да је и потреба за њеним формирањем добра и оправдана јер је велики број пољопривредних произвођача који се јављају за помоћ.

,,Буџетом општине Горњи Милановац планирана су знатна средства за пољопривредну производњу. Ове године је то буџет од педесет милиона динара који су намењени пољопривредним произвођачима, 38,9 милиона иде као помоћ директној пољопривредној производњи у смислу субвенција. Министарство пољопривреде је дало сагласност на програм мера за субвенционисање пољопривредне производње тако да су пољопривредни произвођачи ове године могли да очекују пет мера директних давања”, каже Недељковић.

Она додаје да су по први пут, ове године уведене две нове мере, вештачко осемењавање и осигурање плодова, усева и стоке од ризика у пољопривредној производњи. Поред ових мера, то су стандардне мере у субвенционисању у циљу набавка опреме, система за наводњавање, противградне заштите, куповине садница, субвенција у сточарству, воћарству, преради и маркетинг.

,,Већ месец ипо дана траје конкурс по коме се произвођачи јављају и преко 550 захтева је примљено и још има новца. Пољопривредници могу да се јаве и конкуришу за та средства из буџета општине Горњи Милановац. Конкурс траје до утрошка средстава, а највећа заинтересованост јесте за системе на наводњавање, куповину јуница и уматичених грла као и вештачко осемењавање", наводи Недељковић.

Општина Горњи Милановац има 64 насељена сеоска места, што значи да је половина становништва у селима. Велики број села има доста младих који су остали како би се бавили пољопривредном производњом.

Агро прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.797.735 посета
Тренутно на сајту: 268 посетилац(a)