Двери: Лицемерје љишке власти на примеру бање Љиг 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Двери: Лицемерје љишке власти на примеру бање Љиг
Trenutno na sajtu: 875       |       Podeli:
24.02.2017 | 0 коментар(а)



Љиг - Већ годинама Двери у Љигу предлажу и захтевају да се проблем бање Љиг и љишког угоститељског предузећа разматра на седници Скупштине општине,

али љишка власт, дебело умешана у њихово уништавање, то упорно одбија и игнорише.

Саопштење покрета Двери из Љига преносимо у целости:

Крије се иза наводне ненадлежности, а део је једне те исте власти, од врха државе, па до месне заједнице. Чак игнорише и налог надлежног министарства да брине о бањском комплексу, који је запуштен и представља ругло наше вароши. Такође, и петицију грађана, са око 400 потписа, који захтевају поновно отвсрање РХ центра, а који су потписи наводно нестали из општинске архиве...

На шестој седници СО Љиг, одржаној у среду 22. фебруара, симптоматично, пред сам почетак седнице власт убацује путем допуне дневног реда тачку „Покретање иницијативе за убрзање и окончање стечајног поступка над предузећем "Сувобор“ д.о.о. Љиг".

Класичан маневар када власт жели нешто да "провуче" није нам промакао! Известиоц по овој тачки био је Миодраг Старчевић, заменик председника општине Љиг, који је одиграо главну улогу у аферама везаним за пропаст љишког угоститељског предузећа, која је без посла оставила на десетине радника. Дрскост која указује на намеру да се зада завршни ударац некадашњој великој шанси љишке привреде! Дрскост као последица некажњеног уништавања љишке привреде и лажне борбе СНС против криминала!

Шта је разлог да се „ненадлежни“ сетише ове теме? Политички поени пред изборе или нечији интерес да се докопа вредне имовине на атрактивној локацији?

Већ смо се нагледали и на својој кожи осетили како се најпре упропасти неко предузеће, радници отпусте, а затим имовина у бесцење прода сумњивим купцима блиским власти. Љишка власт годинама таквима служи, уместо народу. Вучићев режим увелико припрема распродају бања по Србији, па се питамо коме ли је бања Љиг запала за око? Локални или тајкун са стране? Постојећа екипа која је запосела бивши хотел или можда неки странац? Знају ли они чија је то имовина?

Који је циљ ове иницијативе, и у чијем интересу је покренута баш сада? Зашто власт не сме да сазове седницу СО Љиг на којој би се о томе расправљало, него након телефонске седнице Општинског већа ову иницијативу провлачи кроз скупштину? Много је питања која захтевају одговоре.

Позивамо грађане општине Љиг на будност, јер ово се не тиче само бивших радника угоститељског предузећа, акционара, повериоца, дужника, већ свих нас који волимо Љиг и Белановицу, где се такође налази део имовине о којој је овде реч. Не дозволимо да униште све оно по чему је наш крај био препознатљив!

Информативна служба Двери Љиг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.015.369 посета
Тренутно на сајту: 875 посетилац(a)