Краљево уз подршку председника Вучића крупним корацима иде напред 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Краљево уз подршку председника Вучића крупним корацима иде напред
Trenutno na sajtu: 502       |       Podeli:
27.12.2019 | 0 коментар(а)



Краљево - Oд шесдесетих до пред сами крај деведесетих година прошлог века Краљево је било један од носилаца економске

стабилности и развоја Србије, чак и велике Југославије. Само у четири индустријска гиганта: Магнохрому, Фабрици вагона,Јасену и Каблару било је запослено више од 15000 радника, са Магнохромовим рудницима и пар хиљада више, са редовним платама, сигурним тржиштима и извозом који се мерио десетинама милиона долара.

Период транзиције био је погубан за град на Ибру. Због лоше приватизације око 20.000 радника за свега две-три године остало је без посла,а на двадесетак фирми, међу којима и на некадашње гиганте стављен је катанац- имовина уништена и опљачкана. О Краљеву све се чешће и са све више аргумената говорило као ,,граду на умирању“ или ,,дављенику на Ибру“.

Крупне инвестиције наговештај препорода

На седници Скупштине града, последњих дана децембра,пред одборницима ће се наћи највећи буџет у историји града.О каквом се напретку ради говори градоначелник Краљева др Предраг Терзић, изношењем неспорних бројки, које не остављају никакву резерву у погледу бољих дана за град и његове становнике.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић

,,Године 2016. имали смо буџет од 2.600.000.000 динара, а већ 2019. буџет је достигао 4.100.000.000 динара. Ове године смо направили велики искорак и буџет града Краљева за 2020. износи 4.370.000.000 динара.

Поред две велике инвестиције, које реализујемо уз огромну помоћ председника Републике Србије Александра Вучића, које су значајне за читаву Централну и Западну Србију, за Моравички, Рашки и Расински округ-изградње Моравског коридора и отварања аеродрома ,,Морава“ у Лађевцима, у Краљеву се реализује још неколико веома великих инвестиција.

У две фабрике посао за 7.500 радника

Градоначелник Терзић посебно потенцира значај градње две велике фабрике-,,Леони“ и ,,Тај групе“, које су прве велике фирме које се граде у Краљеву после више од три деценије.

Фабрика Леоне

,,До 2023.године немачка фирма ,,Леони“ ће запослити 5.000 радника,баш онда када ће бити отворена и деоница ауто-пута од Адрана,односно Краљева до Београда, а у фабрици ,,Тај групе“ до 2021. године биће запослено 2.500 људи.У ове две фабрике данас ради 1.200 радника ,што је огроман помак ако знамо да је Краљево у процесу приватизације остало без великог броја радника“, истиче градоначелник Терзић.

Крупне инвестиције у области привреде прати изградња нових инфраструктурних објеката ,реконсструкција и модернизација постојећих које граду враћају некадашње позиције и важност, не само привредног центра Србије, него и саобраћајног, културног и спортског.

,,У току је изградња станова за снаге безбедности у насељу Рибница, на свега три километра од центра града.Припадници Војске,Полиције,Жандармерије, Безбедносно-информативне агенције моћи ће да купе стан по изузетно повољним условима-цена квадратног метра износиће 400 евра.

Граде се социјални станови у Доситејевој улици, где су људи до скоро живели у условима недостојним човека. Њихови стари,оронули станови биће замењени новим,а они ће платити само разлику квадрата“, казује Терзић.

Значајне инвестиције у школе,вртиће и друге објекте за децу

Градоначелник Краљева посебно наглашава да су улагања у школе,обданишта, спортске терене, важне инвестиције у будућност града,у децу, која траба да остану у овом граду и преузму бригу и одговорност за судбину Краљева.

,,Завршили смо павиљон на Гочу, у шта је град уложио 65.000.000 динара, окончали јавну набавку нове жичаре у вредности 35.000.000 динара, за шта је Министарство трговине,туризма и телекомуникација издвојило 15.000.000 динара.
Уз помоћ Јавног предузећа ,,Путеви Србије“, реконструише се пут ка планини Гоч, а вредност прве фазе радова је 144.000.000 динара.

Отворен је вртић ,,Миломир Главчић“ на Берановцу,укупне вредности 63.000.000,а 10.000.000 евра је донација нашег добротвора Миломира Главчића из Канаде“, наглашава градоначелник Терзић.

Атлетски стадион

Иначе,ове године завршена је реконструкција централног градског трга,у вредности од 36.000 000 милиона динара, са учешћем Министарства привреде од 13.000.000 динара.
Наредне године завршиће се Атлетски стадион, чија је вредност око 200.000.000 милиона динара. Ускоро се очекује и постављање камена темељца за изградњу нове Основне школе ,,Свети Сава“ у Рибници у вредности од 300.000.000 милиона динара, као и завршетак последње фазе изградње Завода за јавно здравље,чија вредност премашује 130.000.000 динара.

Краљеву је дат живот

,,Све ово показује да је Краљево град који се убрзано развија, који је после година уништавања кренуо са мртве тачке убрзаним корацима. Сигуран сам да ће до краја наредног мандата бити завршени сви инфраструктурни пројекти од значаја за овај део Србије. Захваљујући председнику Републике Србије Александу Вучићу,Краљеву је дат живот и Краљево ће наставити да се развија“, са задовољсвом и оптимизмом говори градоначелник Краљева др Предраг Терзић.

ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.410.648 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)