Две награде за илустраторе из Пчелице 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Две награде за илустраторе из Пчелице
Trenutno na sajtu: 689       |       Podeli:
21.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Међународни фестивал илустрације књиге BookILL Fest, најпрестижнија манифестација овог типа у Србији која окупља илустраторе из целог света,

ове године је одржана седми пут и привукла је пажњу илустратора из чак 26 земаља, који су укупно послали 1.500 илустрација. У таквој конкуренцији илустратори из Пчелице Алекса Гајић и Коста Миловановић су се издвојили и од стране жирија су награђени. За илустрације књиге „Климент и Наум – кроз ватру до ћирилице”, аутора Слободана Станишића, Алекса Гајић је награђен у категорији Најбоље илустрације прозне књиге, а Коста Миловановић је за илустрације у књизи „Мрњавчевићи” Душана Поп Ђурђева од стране жирија добио специјално признање за свој рад. Поред Алексе Гајића, награде за најбоље илустрације у категорији песничке књиге и књиге за децу добили су илустратори из Русије и Шпаније.

Ове године жири BookILL Fest је радио у саставу Слободан Ивков (председник), мр Сибила Петењи Арбутина и Сенка Влаховић.

Поред награђених, сви остали илустратори Пчелице нашли су се у ужем избору, а тиме ће њихови радови бити представљени на изложби коју БоокИЛЛ фест овим поводом организује. Међу њима су Младен Анђелковић, Тихомир Челановић, Алекса Јовановић, Игор Крстић, Јован Укропина и Мијат Мијатовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.067.742 посета
Тренутно на сајту: 689 посетилац(a)