У болници у Горњем Милановцу успешно уведена нова метода лечења прелома кука 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
У болници у Горњем Милановцу успешно уведена нова метода лечења прелома кука
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
30.07.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - ,,Знамо да у здавству у Србији има много проблема, али на нама лекарима је да се издигнемо

изнад свих проблема и да будемо у служби здравља народа“, казао је за Глас западне Србије др Слободан Станић, шеф хируршке екипе која обавља новоуведену методу у лечењу прелома кука.

Мерено бројем пацијената, већ их је десеторо оперисано, екипа хирурга Хируршког одељења Опште болнице у Горњем Милановцу коју чине др Слободан Станић, специјалиста ортопедске хирургије и његова колегиница др Вера Стојановић, уз свесрдну помоћ др Бранка Ристића из Крагујевца и др Владимира Милошевића из Чачка од недавно веома успено примењује парцијалну уградњу ендопротезе кука. Лечење пацијената са преломом кука са територије општине Горњи Милановац до сада се обављало у Чачку и Крагујевцу, а од недавно се успешно примењује и у милановачкој болници.

,,Намера нам је била да са парцијалном уградњом ендопротезе кука отпочнемо још пре осам година, али тадашње руководсто болнице није имало довољно разумевања за обављање оваквих операција. У међувремену наш хируршки тим је добио подршку од новог менаџмента болнице, али што нам је веома важно, и од колега лекара са Хируршко одељења. До сада смо веома успешно обавили десетак операција чиме смо оправдали нашу иницијативу да се операције изводе у болници у Горњем Милановцу“, истиче др Станић за Глас западне Србије.

Др Слободан Станић, специјалиста ортопедске хирургије, фото: Зоран Марјановић

Осим што је хируршки тим милановачке болнице показао иницијативу и жељу да докаже своју стручност у обављању веома компликоване операције, уводјење нове методе у лечењу пацијената са преломом кука од велике је важности за живот повређених и у исто време је економски оправдано.

,,Код тешких повреда кука најбитније је да пацијент буде оперисан што пре, ако је могуће за 48 сати од пријема како би се спречиле неке друге компликације. У неким случајевима до операције прође и нешто дужи период, у зависности од тежине повреде и припреме болесника. Али, у сваком случају, операција се обавља много брже него када смо болеснике слали у болнице у Чачку и Крагујевцу где су дуго чекали на ред за операцију. Наравно, осим што операције изводимо веома брзо чиме спречавамо могуће додатне компликације по здравље пацијената, није занемарљив ни економски аспект јер се на овај начин избегавају трошкови транспорта, накнадно праћење повређенога, контроле... На крају, а то је, такође, веома битно, наш тим је доказао да може веома успешно да у сваком тренутку буде у функцији спашавања живота повређених“, наглашава др Слободан Станић уз напомену да би садашњем тиму добродошао још један млади специјалиста ортопедске хирургије.

,,У потпуности подржавамо и имамо поверење у рад хируршке екипе која обавља парцијалну уградњу ендопротеза кука чиме се и они доказују као веома стручни хирурзи, а и милановачка болница на овај начин стиче све већи углед међу колегама у Србији“, нагласио је др Предраг Шутић, директор болнице и специјалиста опште хирургије.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.322.514 посета
Тренутно на сајту: 464 посетилац(a)