Постројење за прераду отпадних вода на Златибору биће завршено до краја августа 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Постројење за прераду отпадних вода на Златибору биће завршено до краја августа
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
04.08.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Постројење за прераду отпадних вода на Златибору приводи се крају, а отварање

се, према речима заменика председника општине Чајетина, Милоја Рајовића, очекује почетком септембра. Пробни рад постројења трајаће годину дана у којој ће се спровести обука будућих радника на постројењу које ће обучавати стручњаци из словеначког „Хидроинжењеринга“ и севојничког предузећа“Јединство“,који су партнери на пројекту.

Постројење за пречишћавање отпадних вода у близини речице Обудојевице на Златибору ускоро би требало да буде пуштено у пробни рад, који ће трајати око годину дана. Вредност те инвестиције започете у новембру 2017. године, већа је од 4,6 милиона евра, за коју је Центар за међународну сарадњу и развој Владе Словеније донирао милион и по евра, док је остатак улагање локалне самоуправе.

„Успели смо за ове четири године да испројектујемо, да решимо имовинско-правне односе, добијемо грађевинску дозволу,и ево – после две године изградње, успели смо да радове на постројењу полако приведемо крају. Када то кажем, мислим на поплочавање самих резервоара који ће бити спремни за прихват отпадне воде; на самим резервоарима се тренутно монтира опрема која је од прохрома, увезена из иностранства и по свим европским стандардима. У згради, из које ће се управљати постројењем, такође се монтира опрема, тако да је 15. август рок за завршетак уградње опреме и надамо се у септембру почетку пробног рада овог постројења на Златибору“, рекао је данас за Златибор прес Милоје Рајовић, заменик председника општине Чајетина.

Према Уговорним обавезама између извођача радова, „Јединства“ из Севојна “ и „Хидроинжењеринга“ из Љубљане са ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина,пробни рад постројења ће се пратити годину дана, а за то време ће се вршити и обука неколицине радника „Вододвода“ за рад на постројењу које је аутоматизован.

Заменик председника општине Чајетина Милоје Рајовић, фото: Златибор прес

„Ако ово време и ситуација дозволи у Србији и на Балкану, ја се надам да у септембру угостимо људе из Словеније који су нам помогли у овој донацији од милион и по евра, и да се захвалимо на помоћи и сарадњи. Мислим да имамо један од најбољих система за пречишћавање отпадних вода које треба да крене у рад, као и да ће много људи из Србије и околних земаља долазити да виде шта смо ми то урадили, ће користити наша искуства, а ми ћемо бити на располагању“, рекао је овом приликом Рајовић и нагласио: „Остаје нам и горак укус јер смо изгубили Рада Јовановића, директора „Водовода“ који је био изузетно ангажован на овом постројењу… Даћемо највише од себе да ово буде једно од најбољих постројења у Србији.“

ЈКП „Водовод Златибор“ Чајетина припрема уједно и пројектну документацију за израду оваквих постројења у Чајетини као и у неким од већих села Општине.

 

Златибор прес / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor postrojenje prerada voda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.178.496 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)