ФАП ишчекује приватизацију: Уређују се погони по вољи финских инжењера 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
ФАП ишчекује приватизацију: Уређују се погони по вољи финских инжењера
Trenutno na sajtu: 387       |       Podeli:
17.12.2014 | 0 коментар(а)



Прибој - У ишчекивању да Влада Србије озваничи финском “Сису ауто” власништво над Фабриком аутомобила Прибој, менаџмнет ове

компаније већ је и усвојио бизнис план за пословање на западу Србије.
Упоредо, по замислима инжењера из Скандинавије, траје адаптација огромног ФАП-овог погона у коме ће почети производња.
- Приватизација ФАП-а је практично завршена, Финци очекују да ће њихова понуда бити озваничена у јануару. Тада би требало да почне допремање производне опреме и обука ФАП-ових радника у Финској. Сваком запосленом у ФАП-у, после обављеног интервјуа и проучене радне биографије, направили су “личну карту” која ће определити ко ће бити одабран за посао и шта ће радити – каже извор  из прибојске фабрике.
“Сису ауто” је у аутомобилској индустрији познат као произвођач малих серија скупоцених камиона за вожњу на тешко проходним теренима. Бизнис планом предвиђено је да се у Прибоју у почетку производе само компоненте за најмодерније камионе и да у првој тури посао добије 200 ФАП-ових радника.
-  Један део компоненти ће се отпремати у Финску, други ће се продавати као резервни делови, а трећи ће остати у Прибоју да сачека фазу склапања камиона која би требало да стартује до краја 2015. Монтажа камиона у Прибоју значиће пријем још 200 радника, колико ће бити упослено и у некој наредној фази, – истиче наш саговорник.
Да би се избегао празан ход, у току је адаптација погона “пресерај” у коме је некада радило преко 1.000 људи, а у коме ће “Сису ауто” отпочети пословање у Србији. Овде се навелико мењају електро инсталације и износи непотребна опрема која је временом лагерована, а генерално спремање траје и у управној згради над истим погоном.
За део погона ФАП-ове машинске обраде за који нису заинтересовани Финци, приватизациону понуду доставила је украјинско – немачка компанија “ПЊ Гроуп” која израђује делове за пољопривредне машине. “ПЊ Гроуп” је, кажу у Прибоју, партнер најпознатијим произвођачима комбајна у свету.

Извор - Вестиинфо.рс



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.121.083 посета
Тренутно на сајту: 388 посетилац(a)