Михајловић: Стаматовић није жртва, већ локални шериф; Стаматовић подноси пријаву 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Михајловић: Стаматовић није жртва, већ локални шериф; Стаматовић подноси пријаву
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
20.05.2017 | 0 коментар(а)



Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да председник Општине Чајетина Милан Стаматовић

није никаква жртва, да никада није доставио комплетну документацију која је потребна за издавање дозволе за изградњу "гондоле" и да су против њега већ подношене кривичне пријаве. Стаматовић је јуче на протесту неколико стотина Чајетинаца рекао да се Влада противи намери Чајетинаца да граде жичару јер земљиште за то "треба да добију тајкуни и страначки пријатељи".

Након јучерашњег протеста грађана Чајетине и Златибора који су се окупили испред цркве Светог Марка у Београду захтевајући да општина добије дозволу за градњу жичаре с кабинама - "гондолама", огласила се министарка Зорана Михајиловић која је истакла да она неће потписати дозволу за градњу јер не постоји комплетна документација .

 Након ове конференције, у писаној изјави, председник општине Чајетина Милан Стаматовић саопштио је да ће поднети кривичну пријаву за клевету против министарке грађевинарства Зоране Михајловић.

 Он је, између осталог, оценио и да "безобразлук и дрскост ове министарке за све и свашта која се јавно хвали да је западни играч, нема границе".

 Стаматовић је додао да се тврдњом да на Златибору царује "организовани криминал" и да ће то она "спречити формирањем напредњачког резервата Парк природе, Вучићев режим потпуно разоткрио".

 "После овога, нема назад. Ми идемо напред и изградићемо своју гондолу и сачувати нашу земљу, а распикуће нека чине што је њихово", рекао је Стаматовић.

 "Та прича јуче испред министарства је политичка кампања. Могу да леже испред министарства, нећу да потпишем дозволу без потпуне документације", рекла је Михајловић и додала да је држава створила све услове за градњу "гондоле" и прогласила тај пројекат пројектом од значаја, али да све мора да буде легално да би се градило.

 Министарка је рекла и да није потписан гео-механички елаборат, да у једном тренутку није била јасна траса жичаре као и да је министарство поднело кривичну пријаву против Стаматовића због изградње "гондоле" без дозволе, јер је градња без дозволе кривично дело.

 Она је додала и да је Државна ревизорска институција поднела кривичну пријаву Тужилаштву у Ужицу због набавке опреме за "гондолу", коју је Стаматиовић купио од општинских пара у тренутку када се није знало ни куда ће "гондола" проћи, а која према њеним речима сада "стоји по пољанама" и није конзервирана.

 "Милан Стаматовић није никаква жртва, он је локални шериф који нападима на министарство и Владу Србије покушава да прикрије оно што се догађало на Златибору", рекла је Зорана Михајловић новинарима у Влади.

 Михајловић је најавила и да су са Министарством пољопривреде и заштите животне средине покренули доношење уредбе којом ће Златибор бити проглашен за природно добро и изразила наду да ће та уредба доћи на Владу за око месец дана.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.252.415 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)