Равногорац се брани са слободе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Равногорац се брани са слободе
Trenutno na sajtu: 523       |       Podeli:
24.02.2017 | 0 коментар(а)



Специјални суд у Београду донео је јуче решење којим се укида екстрадициони притвор Предрагу Богићевић (47) из Крагујевца, преноси данашње писано издање Новости

председнику Равногорског покрета, ухапшeном по Интерполовој потерници из Подгорице, због наводног учешћа у покушају терористичких напада уочи избора у Црној Гори. Суд је тако заузео исти став као и према Немањи Ристићу, који је раније пуштен из притвора да се брани са слободе.

Богићевић по решешу суда, не сме да напушта подручје Крагујевца, и мора сваког понедељка да се јавља у станицу полиције. Ако има потребу да напусти град, мораће за то да тражи одобрење суда.

Предраг Богићевић никада није кривично одговарао, нити је осуђиван. До дана хапшења је радио у “Пошти Србије”. Учесник је рата као припадник ЈНА, када је у борбама у Вуковару рањен, и од тада је ратни војни инвалид са 40 одсто оштећења. Ожењен је и отац двоје деце.

Председник Равногорског покрета теретио се за кривично дело стварања криминалне организације и за тероризам у покушају, али је прва тачка одбачена. Богићевић, који је био под Интерполовом потерницом и под тужбеном захтеву Црне Горе, од 7. децембра прошле године, ухапшен је у јануару и од тада се налазио у “изолацији”.

Извор: Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.201.540 посета
Тренутно на сајту: 524 посетилац(a)