Ставити "Поникве" у функцију 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Ставити "Поникве" у функцију
Trenutno na sajtu: 425       |       Podeli:
02.12.2016 | 0 коментар(а)



Представници пет општина Златиборског округа потписали су данас протокол о сарадњи на активностима стављање аеродрома Поникве у функцију за комерцијалне летове,

али сагласност за то нису дали функционери Ужица, у чијем власништву је аеродром.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић објаснио је да је намера његове и општина Ариље, Прибој, Нова Варош и Сјеница да се аеродром Поникве што пре стави у функцију, јер градња аутопута иде споро.

И ако потраје још коју годину, бојим се да неће никоме требати, да ће бити аутопут само у једном смеру - да људи иду у Београд. Нама је циљ да стављањем аеродрома Поникве растеретимо Београд, истакао је Стаматовић.

Према његовим речима, зато је потребно да се обави законска промена статуса "Поникви", да више не буде јавно предузеће општине Ужице, него "друштво посебне намене регионалног карактера", у складу са законом о приватно-јавном партнерству.

Стаматовић је навео да је за обнову инфраструктуре аеродрома, изградњу заштитне ограде и свега осталог неопходног да се он стави у употребу потребно пет милиона евра, што би требало да обезбеди надлежно министарство, док би остало финансирале општине.

Он је позвао председнике осталих општина Златиборског округа да се придруже тој иницијативи, наглашавајући да читава ствар нема никакве везе са политиком, него са развојем туризма и привреде региона, "јединог у Србији који има спољнотрговински суфицит".

Од Ужица зависи хоће ли се обавити статусна промена аеродрома или не. Ако се не изјасне позитивно, знамо онда да нису заинтересовани за стављање аеродрома у функцију, констатовао је Стаматовић.

ФоНет




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.435.402 посета
Тренутно на сајту: 425 посетилац(a)