Од викенда и Улицом Веселина Миликића 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Од викенда и Улицом Веселина Миликића
Trenutno na sajtu: 497       |       Podeli:
16.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Радови у Чачку су у пуном јеку, тако се у улици Веселина Миликића
Милан Бојовић, помоћник градоначелника, Фото: РИНА

одвијају бржом динамиком па ће највероватније саобраћај већ овог викенда бити пуштен, рекао је помоћник градоначелника за област месне самоуправе и инфраструктуре Милан Бојовић.

„Остаће да се постави вертикална сигнализација, партерно уређење и садња дрвећа за шта се чека адекватни временски услови. Након завршетка радова у улици поред Дома здравља постави ће се и семафор код Поште у улици Господар Јовановој за који сматрамо да ће дати добар ефекат. Спроведен је процес јавне набавке и изабран извођач радова за реализацију средстава из безбедности саобраћаја где је једна од активности постављање семафора за пешаке, аутоматизованог на тастер. Потрудићемо се да и следеће године из средстава безбедности саобраћаја издвојимо средства за још неке локације у граду за постављање таквих семафора”, рекао је Бојовић.

Према његовим речима након завршетка ових радова, пошто је исти извођач „Ратко Митровић констракш”, машине се премештају на пут у Врначима и настављају тамо реконсктрукцију 2.500 метара пута, а радиће се и пројектно - техничка документација за наставак у дужини од још три километра за наредну фазу.

По плану и радови у Улици 10 и Александра Савића

„Добро напредују и у радовима у Улици 10 испред Медицине рада где смо им изашли у сурет јер ће се радити улаз за возила хитне помоћи на централном делу где се налази аутобуско стајалиште али и још један улаз за њихов паркинг како би смо имали несметану комуникациу. Надамо се да ћемо добити сагласност Надзорног органа представника Путева Србије који су инвеститор да ту активност тако реализујемо. Од Мутапове до кружног тока код Лидла приводе се крају радови и до краја месеца ће бити завршени. Саобраћај ће се одвијати једном будућом траком, односно кроз две коловозне траке како би почели радова на реконструкцији вијадукта за које немамо прецизне податке о датума али предуслов је да се ови радови код Медицине заврше како би туда био преусмерен саобраћај”, казао је Бојовић.

Такође, радови у улици Александра Савића напредују добро и ту се већ ради лева коловозна трака и сливничке везе и решетке за одвођење површинских вода.
„Прибављамо у сарадњи са представницима МЗ Лугови сагласност власника парцела за један део тротоара, који је формално у приватно власништву али деценијама је ту био тротоар, у циљу рекконструкције. Имали смо низ састанака са представницима ЕД у Чачку који су нам изашли у сусрет да високонапонске каблове поставе подземно а нисконапонска мрежа ће се са расветом по завршетку радова ускладити како би улица изгледала не само безбедно него и визуелно одрађена. Укључило се и Градско зеленило које ће извршити озелењавање леве стране улице Александра Савића од скретања за Савковића косу до Каменог моста”, закључио је Бојовић.



РИНА / ГЗС






PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Milan Bojovic pomocnik gradonacelnika ulica Veselina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.724.346 посета
Тренутно на сајту: 498 посетилац(a)