Планирана рекордна улагања у путну инфраструктуру 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Планирана рекордна улагања у путну инфраструктуру
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
03.03.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Најважније усвојене тачке на седници општинског већа општине Горњи Милановац

биле су предлог Решења о изменама и допунама решења о распореду дела средстава намењених за одржавање саобраћајне инфраструктуре, као и предлог Решења Општинског већа о расподели средстава за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области информисања на територији општине Горњи Милановац за 2020. годину.

Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да су и ове године планирана велика улагања у инфраструктуру, како на сеоском тако и градском подручју. 

 „На седници Већа донет је закључак да се уради укупно 13 путних праваца, од чега су 3 локална и 10 некатегорисаних путева, а износ од око 47 милиона динара је само део средстава који смо определили за 2020. годину.  Настављамо јако и снажно улагање у путну инфраструктуру, посебно на сеоском подручју јер смо новац за саобраћајнице у граду већ определили и у поступку  су  јавне набавке. Ове године планирамо да урадимо рекордан број путева у сеоском и улица на градском подручју“, нагласио је председник Ковачевић.

Он је такође додао да ће се наставити и улагање у асфалтирање некатегорисаних путева у месним заједницама, где на сваки динар који уложе месне заједнице, општина Горњи Милановац учествује са три динара.

Општина Горњи Милановац ове године је издвојила рекордан износ и за суфинансирање пројеката из области јавног информисања. Од 39 медија који су доставили пројекте, биће финансирано 15 и за потребе њихове реализације издвојено је 15 милиона динара.

„Јавило се доста београдских медија, али и медија са подручја читаве Србије. Комисија која је оцењивала медијске садржаје оценила је 15 медијских садржаја као успешне, односно значајне за информисање грађана Горњег Милановца и одборници су предлог комисије усвојили једногласно”, рекао је председник Ковачевић.

Међу осталим тачкама, пред већницима су се нашле и тачке:  Утврђивање предлога Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине и предлог Програма одржавања јавних зелених површина у општини Горњи Милановац, које су такође једногласно усвојене.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


REKORDNA ULAGANJA PUTNA INFRASTRUKTURA DEJAN KOVACEVIC GORNJI MILANOVAC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.501.101 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)