Родна равноправност и унапређење положаја жена важнији од политичких разлика 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Родна равноправност и унапређење положаја жена важнији од политичких разлика
Trenutno na sajtu: 344       |       Podeli:
07.02.2020 | 0 коментар(а)



Потпредседница Владе Републике Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је подршка предлогу да на листама
 Родна равноправност и унапређење положаја жена важнији од политичких разлика, Фото: РИНА

за републичке и локалне изборе буде 40 одсто жена важан корак за веће учешће и јачање утицаја жена у политичком животу у Србији.
 “Србија је и сада у Европи, према Индексу родне равноправности, препозната по добрим резултатима у укључивању жена у политички живот, а жене обављају и неке од најодговорнијих државних функција, укључујући функције председнице Владе, председнице Народне скупштине, гувернерке Народне банке Србије, потпредседнице Владе и министарки”, каже Михајловићева.


 Она је нагласила да прихватање иницијативе посланице Гордане Чомић да се измене одредбе Закона о избору народних посланика и Закона о локалним изборима представља још један важан корак у освајању већег простора за жене у политици, не само у смислу броја посланица и одборница, већ и њиховог већег утицаја у институцијама у којима се доносе најважније одлуке које утичу на живот грађанки и грађана Србије.

" Борба за освајање веће родне равноправности је питање које треба да уједињује политичке актере без обзира на друге политичке разлике. Подршка председника Србије Александра Вучића овом предлогу показује колико је област родне равноправности важна за будућност Србије. Драго ми је да смо на овом примеру, прихватањем иницијативе која долази од представника опозиције у парламенту, показали смо да је могуће оставити те разлике по страни и подржати решења која представљају заједнички интерес, јер ће допринети бољем положају жена у нашем друштву”, додаје Михајловићева.

 


ГЗС / РИНА






PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zorana mihajlovic rina rodna ravnopravnost izbori nikolic ivan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.376.660 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)