Амбасадор Индонезије први пут посетио Чачак: За чачанске привреднике отвара се ново тржиште 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Амбасадор Индонезије први пут посетио Чачак: За чачанске привреднике отвара се ново тржиште
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
16.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Амбасадор Републике Индонезије Мохамад Чандра Виђа Јудх са својим сарадницима данас је посетио град Чачак.
Фото: РИНА

Они су са градским руководством и представницима привредника имали конструктивне разговоре о могућој сарадњи.

Председник Скупштине града Чачка Игор Трифуновић изјавио је да су се разговори базирали на томе како да се учврсти културна, привредна, економска и привредна сарадња између Србије и Индонезије.

,,Њ. Е. амбасадор истакао је могућност сарадње наших омладинских организација кроз Старт ап сарадњу и радује га информација да је у граду Чачку скоро отворен Старт ап центар. Такође, искористио је прилику на данашњим састанку да са својим сарадницима упути позив нашим привредницима да присуствују њиховом великом Експо сајму који се одржава у октобру ове године”, навео је Трифуновић додајући да су пре пар година овом сајму присуствовала двојица чачанских привредника.

Председник Скупштине града Чачка Игор Трифуновић

„Радује ме чињеница да су наша два привредника из града Чачка била присутна на овом сајму 2016. године. Они су ти који су пренели одличне импресије и препоручиле свим привредним удружењима да посете овај сајам 2019. године”, истакао је Трифуновић.

Амбасадор Мохамад Чандра Виђа Јудх казао је да је данашњу посету искористио као прилику да се првенствено упозна и поразговара о могућим сарадњама са представницима и функционерима града Чачка.

„Покушаћемо да нашу сарадњу подигнемо на неки виши ниво. Ми смо на састанку са Регионалном привредном комором на челу са Гораном Танасковић разговарали о могућим потенцијалима и о областима у којима би смо могли да сарађујемо, тако да ћемо у најбржем року индетификовати секторе и донети одлуку”, рекао је амбасадор.

Амбасадор Мохамад Чандра Виђа Јудх 

Он је истакао да се нада да ће привредници из Чачка присуствовати овогодишњем Експо сајму.

„Трговински сајам у Индонезији је битан форум и могућност где ће предузетници из Чачка моћи да упознају потенцијале Индонезије, а и обрнуто”, закључио је амбасадор.

Представница Регионалне коморе у Чачку Горана Танасковић казала је да је ово други састанак који обављају са представницима Индонезије у последње три године на коме је главна тема могућа сарадња.

Представница Регионалне коморе у Чачку Горана Танасковић

„Ми нажалост немамо још увек спољну трговинску сарадњу са Индонезијом. Управо ти приступни путеви који се раде и изградња аеродрома ће олакшати нашу сарадњу зато што имамо производе са којима заиста можемо да сарађујемо”, рекла је Танасковић.

Један од привредника који је 2016. године посетио Индонезију и Сајам пољопривреде у Џакарти био је власник фирме „Поло” Цане Јовановић.

„Фирма Елестра поред Пола, имала је срећу да посети Индонезију. Сајам је ове године од 16. до 20. октобра и наши произвођачи имају времена да се припреме за тржиште Индонезије. Захвални смо нашим домаћинима који су нас угостили и показали своје гостопримство. Када је реч о утисцима са Сајма, домаћа роба је на првом месту”, рекао је Јовановић додајући да је сајам у Џакарти добра шанса за српске привреднике.

Власник фирме „Поло” Цане Јовановић

„Мармеладе и џемови који се продају у малопродајним објектима Индонезије су пореклом из Француске и Аустрије, од кајсије, малине, купине и јагоде, воћа које је пореклом са наших простора. Њихова роба, домаћа, оно што је произведено у Индонезији има посебно место у рафовима и домаћи произвођач је заштићен и на неки начин испоштован. На Сајму, сваке године, председник државе одликује најбоље извознике“ , каже Јовановић.

Он наводи да је пласман наше робе на тржиште Индонезије могућ и да су услуге понуђене , пре свега од бање Горња Трепча па до производа фирме Поло и неке будуће сарадње.

„Њихове сардине и туњевине већ су на нашем тржишту, какао, кокос, палмино уље, палмина маст, све су то укуси који су нама познати и не сумњам да би сарадња била на обострану корист”, рекао је Јовановић.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.746 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)