Убрзавају се активности на изградњи деонице ауто-пута Пожега - Котроман 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Убрзавају се активности на изградњи деонице ауто-пута Пожега - Котроман
Trenutno na sajtu: 275       |       Podeli:
04.12.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Пројектанти Саобраћајног института ЦИП одржали су у Градској кући презентацију дела трасе будућег ауто-пута Београд - Сарајево

који пролази преко територије Ужица.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је након презентације рекао да су их пројектанти ЦИП-а упознали са предлогом куда траса треба да прође.

„Разговарали смо о потребама нашег града, пре свега када се ради о локацијама петљи за укључење, односно искључење са ауто-пута које треба да буду у функцији развоја нашег града. На пример петља у Злакуси треба да буде у функцији развоја Севојничког поља где ћемо тада имати могућност да за неколико година подижемо индустријска постројења“, рекао је Петковић.

Градоначелник Петковић је навео да је овај ауто-пут још један начин отварања нашег града према свету.

„У овом моменту је Република Србија са Републиком Турском договорила финансирање пројекта за ауто-пут овом трасом, а након завршетка пројекта сигуран сам да ће наша држава обезбедити и новац за његову изградњу“, навео је Петковић додајући да Ужичани са нестрпљењем очекују да за две године буде готова траса Коридора 11 до Пожеге.

„У међувремену ће бити завршен и овај пројекат, па очекујемо да ће кренути и његова реализација. Овај део Србије ће тада постати доста занимљивији за инвеститоре, како стране тако и домаће“, навео је градоначелник и истакао да је ово још један важан корак ка даљем развоју Ужица и представља још један доказ Ужичанима да све оно што ради наша Влада и председник Вучић, јесте у корист Ужица.

Директор Завода за саобраћајнице Саобраћајног института ЦИП, Новица Стевановић навео је да је ЦИП пре десет година урадио Генерални пројекат ауто-пута Пожега-Котроман, а ове године је закључио уговор са турском фирмом Ташјапи за израду Простроног плана подручја посебне намене и за израду идејног пројекта, пројекта за грађевинску дозволу и пројекта за извођење.

„Изградњом ове саобраћајнице значајно ће се повећати безбедност у саобраћају, повећати степен заштите животне средине и убрзати привредни и друштвени развој овог подручја“, навео је Стевановић.

Деоница од Пожеге до Котромана биће дугачка око 60 километара и везиваће се у Прилипцу на ауто-пут Београд-Јужни Јадран. Обзиром да је, по речима Стевановића, ово врло тешка траса која има планинску конфигурацију терена биће изграђен велики број тунела и мостова. Око 40 % трасе ће бити под објектима, а веза насеља са саобраћајницом ће бити на подручју Злакусе и Мачката.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.790.954 посета
Тренутно на сајту: 276 посетилац(a)