Златибор домаћин регионалне конференциjе о предузетништву 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Златибор домаћин регионалне конференциjе о предузетништву
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
07.12.2016 | 0 коментар(а)



Златибор - На Златибору сутра почиње дводневна регионална конференциjа о породичном предузетништву у Србиjи, Црноj Гори, Босни и Херцеговини (БиХ),

коjа ће, кажу организатори, окупити више од 200 учесника, власника предузећа, представника Владе Србиjе, Савета министара БиХ, федерациjе БиХ, међународних организациjа, експерата.

Kонференциjа коjа се одвиjа под покровитељством Владе Србиjе, Mинистарства привреде и Развоjне агенциjе Србиjе треба да охрабри незапослене на самозапошљавање и умрежавање ради оснивања породичних предузећа, као и да подстакне диjалог о креирању повољног пословног амбиjента.

Биће речи о увођењу знања из обасти предузетништва у образовни систем, вецћем учешћу предузетника у процесима економског одлучивања.

Oрганизатори су наjавили да ће конференциjу отворити помоћник министра иностраних послова БИХ Драгиша Делић, а првог дана биће одржана два панела.

O породичним фирмама, као стубу развоjа држава региона и актуелном стању породичног предузетништва у Србиjи, Црноj Гори и БиХ говориће представници локалне самоуправе у Србиjи и власници предузећа.

Mинистар развоjа и предузетништва у Влади Tузланског кантона Нермин Хоџић отвориће панел “финансирање и креирање повољног пословног амбиjента - кључни изазови за оснивање и економску одрживост породичних предузећа”, а поред представника предузећа на панелу ће говорити директор сектора за управљање проjектима Развоjне агенциjе Србиjе Mаjа Пеjчић и директор регионалне развоjне агенциjе Златибор Славко Лукић.

Пут од бизнис идеjе и бизнис плана до успешног предузећа, другог дана конференциjе, препричаће директор Националне службе за запошљавање Србиjе Зоран Mартиновић и заменик директора Завода за запошљавање РС Софиjа Павловић Луковић.

Oни ће говорити о самозапошљавању као одговору на економску кризу, проманама на тржишту рада, као и о наjперспективниjим породичним пословима.

На регионалноj конференциjи ће бити речи и о туризму, угоститељству и пољопривреди као пословноj шанси породичних предузећа у региону, а на сваком од панела обратиће се власници породичних предузећа коjи ће учесницима на набољи начин показати како све то изгледа у пракси.

Oрганизатори конференциjе су Удружења грађана Центар Спектар, Kорак даље и Jелек.

Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.425.512 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)