СПО: Побуњени хоће да направе нову странку 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
СПО: Побуњени хоће да направе нову странку
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
29.05.2017 | 0 коментар(а)



Нзадовољни функционери Српског покрета обнове (СПО) поново су јуче затражили од свог лидера да напусти кормило странке,

али Вук Драшковић не намерава да поднесе оставку на председничку функцију.

Драшковић је кратко за "Новости" поручио да је Председништво странке на седници у суботу одбацило захтеве појединих чланова и функционера за промену програма и руководства. Према нашим информацијама, од 20 присутних чланова Председништва, 16 је стало на Драшковићеву страну.

"Побуњеници", међутим, не одустају и најављују формирање нове политичке партије која би имала префикс монархистичка, што је, како кажу, један од темеља СПО, који је под вођством Драшковића напуштен.

Девет високих функционера СПО поднело је јуче оставке на своје функције и у писму Драшковићу затражило од њега да се изјасни да ли је та странка власт или опозиција и да ли и даље баштини идеје обнове Краљевине Србије и Равногорског покрета, на којима је и основана.

Врло смо незадовољни вашим иступима у јавности и порукама које сте слали путем "Твитера", којим сте озбиљно нарушили однос са нашим стратешким коалиционим партнером. Веома смо разочарани и вашом жељом и потребом да будете вечити председник СПО - навели су сада већ бивши потпредседници Жика Гојковић, Мирко Чикириз и Зоран Миленковић.

Писмо су потписали и оставке поднели и члан Председништва Владимир Јелић и чланови Извршног одбора Ненад Томашевић, Горан Иванчевић, Слављуб Ивковић, Бобан Толић и Драган Влатковић.

РАСПЛЕТ

Струја која тражи промене на челу странке тврди да Вук Драшковић намерно одуговлачи са заказивањем Главног одбора, јер зна да не може да рачуна на подршку већине чланова.

Извор: Вечерње Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.056 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)