Проблем загађења ваздуха неопходно системски решавати 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Проблем загађења ваздуха неопходно системски решавати
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
08.02.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је са представницима

града Ужица, о могућностима решавања најзначајнијих еколошких проблема ове локалне самоуправе, саопштено је на сајту града.

У разговору је констатовано да је питање квалитета ваздуха у Ужицу, које спада у неколико градова у Србији са највећим загађењем ваздуха, један од проблема у заштити животне средине које је неопходно неодложно и системски решавати.

Градска управа Ужица већ више година уназад предузима бројне мере за унапређење животне средине и смањење нивоа загађености ваздуха, које су показале добре резултате. Међутим, за трајније решавање питања квалитета ваздуха неопходно је и гашење котларница на мазут, решавање загађења око 16.000 индивидуалних ложишта, као и промена у систему грејања преостале две здравствене установе конверзијом котларница са мазута на природни гас, због чега је неопходна додатна подршка и помоћ, нагласили су представници Ужица.

Министар Триван је рекао да су један од највећих фактора загађења ваздуха у локалним заједницама индивидуална ложишта, и да локалне самоуправе које имају кључну улогу у обезбеђивању услова за њихово решавање и унапређење стања животне средине морају показати већу спремност и агилност.

„Загађење ваздуха је локална надлежност, али је Министарство веома заинтересовано да се ово питање реши, и то у читавој Србији,“ рекао је Триван. Министар је изразио спремност да подржи напоре Ужица да побољша квалитет ваздуха и тако створи здравије услове за живот својих грађана, а у наредном периоду биће дефинисани оквири сарадње и помоћи Министарства у решавању еколошких проблема града Ужица, на добробит његових грађана.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice zagadjenje vazduh trivan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.474.941 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)