Бренд из западне Србије осваја тржиште 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бренд из западне Србије осваја тржиште
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
01.08.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - У жељи да део традиције и историје нашег краја сачувамо, да се културно историјско наслеђе овог поднебља

не препусти забораву, а традиционални специјалитети опет оживе, креирали смо бренд ВоЛим.

ВоЛим добро у људима је бренд домаће хране и пића који развија компанија ЕС Комерц. У оквиру својих производних погона вршимо топлу прераду (производимо сокове и џемове), затим тестенине, пите и друге сродне производе.

У периоду дигиталних иновација и генетских мутација, у времену када је тумачење етикета на производима постало пожељно али и јако компликовано, када је удаљавање од природе све израженије, ми смо одлучили да се вратимо изворним вредностима. Поједноставити производни процес, потпуно избацити непотребне вештачке додатке, заобићи машинску прераду када год је то могуће, једном речју вратити се традицији - је идеја која нас покреће.

Оно што морамо истаћи као посебну вредност је чињеница да наш крај има потенцијал да нас подржи на том путу: јако је богат сировинама које користимо у производњи - воће које се овде узгаја изузетног је укуса, сир и кајмак су већ нашироко познати као најбољи, засади хељде, спелте и ражи који се налазе на нмв преко 1000м врхунског су квалитета.

То нам даје могућност да све неопходне сировине набављамо из наше најближе околине. А то је огромна предност, јер се оне или користе одмах или инстант замрзавају, и на тај начин у највећој могућој мери задржавају све своје хранљиве састојке.

Ово је посебно значајно код производње сокова, који приметићете имају потпуно природну боју воћа од кога се праве, што је очигледан доказ квалитета и очуваности самог плода.

 

Живот нам је у руке дао огромно богатство, ми смо одлучили да га искористимо и пренесемо даље, у виду потпуно природне хране и пића које припремамо на традиционалан начин.

Када су сокови у питању у нашој понуди су заступљени кашасти воћни нектар од малине, купине, дрена, крушке и вишње који садрже чак до 60% чистог воћа, као и хладно цеђени сокови од јабуке, дуње и ароније који су 100% воће у флаши. Сви наши сокови се само пастеризују, не садрже никакве вештачке заслађиваче, ни конзервансе, а матичним соковима се не додаје ни вода. Такође постоји и програм са стевијом који је погодан за дијабетичаре.

Поред сокова, џемови су производ на који смо посебно поносни. Правимо их на традиционалан начин, не додајемо конзервансе, већ их само пастеризуејмо. Поред домаћих постоји и варијанта са стевијом, као и органски од шљиве, вишње, малине и купине.

 

И не заустављамо се само на традиционалним производима. Ми повезујемо традиционално и модерно. Посвећујемо се органској производњи и правимо сокове и џемове од органских сировина, а ускоро ће се на тржишту појавити и наше органске тестенине.

Органски производи се праве према ЕУ и СРБ стандардима, и у њихово креирању укључени су искључиво сертификовани органски састојци (од примарне пољопривредне производње, преко процеса прераде, до финалног комерцијалног паковања ових производа.)

 

Прављење пите као и њено сервирање на недељну трпезу део је наше традиције. Вредне руке бака и мајки развлачиле су најпре округласте хлепчиће, затим их премазивали смесом сира, јаја и кајмака, и на крају увијали у облик прилагођен округлом плеху. Тај облик познат је као зврк.

ВоЛим зврк настаје баш на овај начин. Пресликали смо цео процес и слепо га се придржавамо јер је то онај дух нашег краја који смо желели да пренесемо кроз ВоЛим производе.

Прави се РУЧНО, а сви састојци који се користе долазе са обронака Златара где их за наше потребе припремају вредни и посвећени становници ове „чисте“ планине.

Ваше је само да га ставите у рерну и за15ак минута имаћете на столу преукусан оброк, од домаћих производа који ће, сигурни смо евоцирати нека давна сећања и имати укус носталгије.

Краљица у нашој понуди пита, пита без премца, је дефинитивно хељдопита. Производ који је гастрономски специјалитет овог краја, који се од давнина спрема и поносно износи на трпезу када год пожелимо да фасцинирамо драге госте.


Процес припреме је прилично дугачак, изводимо га на тачно утврђен начин, унапред дефинисаним редоследом, строго поштујући сваки корак и спроводећи све оне ситне тајне које су нам пренели мајстори заната - баке и мајке из овог краја.

По угледу на хељдопиту, направили смо питу од спелтиног брашна, која је дуги низ година била неправедно запостављена у исхрани, а чије благотворно дејство на организам је невероватно, и назвали је Спелтопита.

Оба производа су замрзнута посебним методама замрзавања, тако да је након 20-30 минута печења пита готова, а савршен укус и мирис, као и рустичан изглед је у потпуности задржан.

ВоЛим тестенине су прича за себе. Огромно искуство, предан и посвећен рад, фанатична жеља да створимо нешто посебно и квалитетно, након низа година уродили су плодом. Поносно стојимо иза широке лепезе производа који су пре свега здрави и укусни. Производња тестенина је мануфактурна, сви састојци које користимо су природни, не додајемо адитиве ни емулгаторе, а све сировине набављамо из своје најближе околине. Процес сушења се изводи на готово природној температури, траје од 12-16х и гарантује да сви најквалитетнији састојци остају у производу.

Осим класичних тестенина са јајима, производимо и интегралне тестенине од брашна хељде, спелте и ражи које се узгајају на планини Златар (око 1200 нмв) уз додатак пшеничне крупице (пшеничног гриза) која има везивно својство. Због тога су наше тестенине након термичке обраде (кувања) изузетно мекане и ваздушасте, не лепе се и нису „пластичне“.

 


Посебну пажњу посветили смо безбедности ВоЛим производа, која је у свакој фази производње, од складиштења сировина до финалног паковања производа, на високом нивоу, тако да крајњи корисник може бити сигуран да на своју трпезу добија традицију са квалитетом потврђену од стране најпризнатијих сертификационих кућа.

Наша мисија је - да вас сваки залогај и гутљај ВоЛим производа, бар на кратко пресели у поља хељде на сунчане обронке Златара, да у ушима загрми воденички точак, засопоће ледено хладна вода, да ноздрве заголицају мирисна поља Сопотнице, да се пред очима зарумене малињаци и купињаци, зазелене дрвореди јабука и величанствена долина Лима.

Потрудићемо се да вам пренесемо део нашег духа, наше традиције, историје и културе, део вештина и знања наших предака, део богатства које нам је поверено.

ВоЛим добро у људима - ХРАНА НАШЕГ КРАЈА!

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.846 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)