Удовичић посетио Лучане,Стамболић - уложено преко 100 милиона, Доловић - имамо разумевање министра 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Удовичић посетио Лучане,Стамболић - уложено преко 100 милиона, Доловић - имамо разумевање министра
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
07.11.2018 | 0 коментар(а)



Лучани / Гуча – Министар омладине и спорта у Влади РС, Вања Удовичић, посетио је Лучане и том приликом обишао спортску халу,

која ће након низа година, коначно бити завршена.

“Заједничким снагама са локалном самоуправом, министарство ће помоћи коначну изградњу хале која је омладини у Лучанима изузетно потребна. Желимо да то буде савремена хала са грејањем, али и системом за хлађење како би се ту могле обављати све спортске активности у свако доба године”, изјавио је Удовичић.

Он је приликом посете Драгачеву истакао планове које Министраство омладине и спорта има за младе овог краја.

“Желимо да помогнемо локалне спорстке клубове. Иако је фудбал доминантан, не смемо заборавти успешне каратисте, риболовце и шахисте, па ћемо најпре инфраструктурно обезбедити карате клуб, а затим и остале. Превасходан циљ је добробитих младих, а то и ћемо постићи кроз отварање канцеларије за младе и стварање конкретне мреже за развој омладинског сектора, како би и драгачевска омладина имала прилику да што квалитетније и конструктивније проведе своје време овде”, рекао је Удовичић.

Добру сарадњу са Министарством омладине и спорта, потврдила је и председница општине Лучани, Весна Стамболић.

“Ова посета је одавно планирана, како би се министар и лично упознао са сви оним што представља проблем нашој омладини и спортистима. Завршетак спортске хале, поставили смо као један од кључних приоритета и већ се договорили да за мање од месец дана се поново састанемо и конкретизујемо завршни план, кад су у питању финансије, али и све остало. Много тога је урађено за тај објкекат, до сад је уложено преко 100 милиона евра, а очекујемо помоћ државе и за финиширање”, истакла је Весна Стамболић.

Вредни поклони за основце у Каони и Горачићима

У Драгачево министар није стигао празних руку, па је прикликом обиласка основних школа у Каони и Драгачеву, донирао спортску опрему.

“Морамо јачати свест малишана о томе колико је битно да се баве спортом, а то ћемо им најбоље показати уколико им створимо боље услове. За њих смо обезбедили голове, кошеве, мрежу за одбојку и лопте, и на тај начин омогућили да не оскудевају за већим школама, кад су у питању часови физичког васпитања”, казао је Удовичић.

Заменик председнце општине Лучани, Миливоје Доловић, наглашава да је локална самоуправа коначано имала прилику да покаже министраству колико се заиста улаже у сеоске школе и спортске објекте.

“Донација у виду спортске опреме пре свега овим школама пуно значе јер смо нашим основцима пружили боље услове за образовање и спорт какве имају њихови вршњаци у већим срединма. Министар Удовичић изразио је разумевање при обиласку спортске хале у Лучанима за потребне радове који треба да се заврше почетком идуће године, како би општина добила један велелепни објекат . Општна Лучани ће наставити да улаже у спорт што говори и податак да се буџет за спорт у претходне четири године удвостручио”, рекао је Доловић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ministar sport lucani hala

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.496.287 посета
Тренутно на сајту: 444 посетилац(a)