Одборници донели одлуку о откупу земљишта за завршетак бедема у Ђераћу 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Одборници донели одлуку о откупу земљишта за завршетак бедема у Ђераћу
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
12.07.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - На данашњој седници Скупштине општине покренут је поступак прибављања земљишта
Илустрација, фото: ГЗС

у јавну својину општине Лучани, у насељеним местима Ђераћ, делу Дљина и Лучанима, за изградњу заштитног бедема у Ђераћу.

“Ради се о комплетном откупу земљишта од приватних лица за општину Лучани, где ће се у наредном периоду, највероватније од средине августа, покренути изградња бедема у пуном профилу. У питању је откуп око девет хектара земљишта којим ће се када све буде у својини општине, бити решени сви проблеми везани за бедем и земљиште око бедема што ће резултирати прекидом исплата штета које настају због немогућности власника парцела да обрађују своје њиве”, казао је председник општине Лучани Миливоје Доловић.

Он је истакао да ће овај поступак трајати још две наредне скупштине.

“Наше имовинско одељење ће радити и прековремено како би се сви власници парцела позвали, наравно процену тржишне вредности земље ради републички орган тј. Пореска управа. Надамо се да ће и власници тих парцела имати разумевање и да ћемо у што краћемем року откупити комплетну земљу. Оно што је новина јесте да ћемо у самом том појасу Ђераћа вршити откуп и шест стамбених објеката чије је рушење планирано да би се изградио бедем у пуном профилу”, рекао је Доловић.

Према његовим речима одборници су донели одлуку о јавним паркиралиштима у општини Лучани, одлуку о градском и приградском саобраћају и одлуку о димничарским услугама.

“До доношења ових одлука дошло је по записнику републичког комуналног инспектора и ми смо били у обавези да донесемо скупштинску одлуку којом регулишемо те врсте комуналних делатности. У градским срединама Гучи и Лучанима, постоје паркинг места али се паркинг не наплаћује, а неће се наплаћивати ни у наредном периоду”, закључио је први човек општине Лучани.

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani skupstina otkup zemljiste bedem poplava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.165.557 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)