Чишћење снега и леда је обавеза свих 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Чишћење снега и леда је обавеза свих
Trenutno na sajtu: 557       |       Podeli:
14.01.2017 | 0 коментар(а)



Из Секретаријата за инспекцијске послове и Комуналне полиције подсећају сва физичка лица, предузетнике и правна лица на њихову обавезу да уклањају снег

и лед испред својих објеката. Истовремено, из инспекције апелују на грађане да се, с обзиром да су тротоари у највећој мери очишћени, не крећу коловозом како не би угрозили своју и сугурност свих учесника у саобраћају.

Одлуком о комуналном реду прописано је да је за уклањање снега и леда са железничких и аутобуских станица, из отворених тржних центара, сајмова, спортских објеката и сличних простора одговорно правно лице, односно предузетник који користи или одржава наведену површину.

Истом одлуком прописано је да су за уклањање снега и леда са тротоара ширине до пет метара који се налазе испред стамбене зграде, пословних зграда и пословних простора, стамбено-пословних зграда, објеката у изградњи, око неизграђеног грађевинског земљишта и са других саобраћајних површина у јавном коришћењу (интерне саобраћајнице, прилазне стазе, пешачке стазе око зграда или између њих и сл.), одговорна правна и физичка лица која их користе као власници, корисници непокретности, закупци или као непосредни држаоци те непокретности.

За уклањање снега и леда око монтажних објеката привременог карактера, постављених на делу јавне саобраћајне површине у ширини до пет метара око објекта, одговорно је лице коме је одобрено постављање тог објекта.

Инвеститори и извођаци радова одговорни су за уклањање снега и леда са тротоара и пешачких стаза који се границе са површинама на којима се изводе радови.

Уклањање снега и леда са површина врши се тако да се не затрпавају сливници и да снег и лед не ометају саобраћај на коловозу и пролаз пешака тротоаром.

Са кровова и других спољних делова зграда који се границе са јавном саобраћајном површином или саобраћајном површином у јавном коришћењу, власник односно корисник зграде дужан је да уклања леденице ради спречавања опасности по живот и здравље људи и безбедности добара и околине.

- Позивамо власнике, кориснике земљишта и објеката, посебно станица, тржних центара, здравствених и просветних установа, банака, трговинских и угоститељских објеката, скупштине зграда, станаре и друга лица на које се обавеза односи да благовремено уклањају снег и лед. Комунална инспекција и полиција це интензивно контролисати извршавање наведених обавеза и предузимати мере за које је овлашћена. За непоступање по одредбама одлуке, прописане новчане казне износе од 50.000 до 1.000.000 динара за правно лице, за одговорно лице у привредном друштву или правном лицу новчана казна је од 2.500 до 75.000 динара и за предузетника новчана казна је од 5.000 до 250.000 динара - кажу у Комуналној полицији и инспекцији.

Новчаном казном на лицу места коју наплаћује комунални инспектор односно комунални полицајац у износу од 20.000 динара казниће се правно лице и предузетник, а новчаном казном од 5.000 динара физичко лице.

Извор: Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.348.377 посета
Тренутно на сајту: 558 посетилац(a)