Које измене чекају паушалце од Нове године 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Које измене чекају паушалце од Нове године
Trenutno na sajtu: 421       |       Podeli:
24.10.2019 | 0 коментар(а)



Влада Србије данас би требало да усвоји измене Закона о порезу на доходак грађана како би се подстакло запошљавање.

Према тим изменама Влада нуди пореске олакшице компанијама које приме паушалце у радни однос, преноси РТС.

Премијерка Ана Брнабић најавила је измене за паушалце - да ће од 1. јануара идуће године компаније, које буду повећавале број запослених и запошљавале лица, која нису била у радном односу током 2019. бити ослобођена плаћања 70 одсто пореза на зараде и доприносе за ПИО за та лица у целости током 2020. године, односно у највећем делу током 2021. и 2022. године.

Државна секретарка у министарству финансија Славица Савичић је рекла за РТС да се мера односи на сва незапослена лица која нису имала статус осигураног запосленог лица.

Додаје да ће се односити на младе који ће завршити школовање до краја ове године и који немају стаус заполеног у прва четири месеца.

Славица Савичић је рекла да је циљ нове мере да се реше неке ситуације на терену за одређени број лица која врше послове, не као запослени, него као ангажовани за нешто што би требало да раде лица која су у сталном радном односу.

Додаје да ће се одредити начин на који ће они бити опорезивани у перспективи и да се мера не односи само на ИТ заједницу већ на сва лица у таквој ситуацији.

Указује да је постојала активна комуникација са свим људима који су били заинтересовани за мере и подстицаје и да је добро да постоје различита мишљења.

Како каже, према неким прорачунима, више од 8.000 лица би могло да користи нове мере.

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.291.618 посета
Тренутно на сајту: 422 посетилац(a)