Влада расписује конкурсе за 11 директора јавних предузећа 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Влада расписује конкурсе за 11 директора јавних предузећа
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
20.01.2017 | 0 коментар(а)



Министарство привреде покренуло је поступак избора 11 директора јавних предузећа, а Влада Србије ће наредне недеље објавити конкурсе.

Како сазнаје "Блиц", међу предузећима која ће добити нове директоре су "Путеви Србије", "Коридори", "Државна лутрија Србије", али и "Емисиона техника". Списак ће ускоро бити проширен и на остале компаније чији је оснивач Република. То практично значи да ће се до 4. марта сукцесивно расписивати конкурси и за избор руководилаца у преосталих 26 компанија.

Овакав сценарио најавио је и министар привреде Горан Кнежевић, који је обећао да ће се у јануару расписати конкурси за готово сва јавна предузећа. Расписивањем конкурса за избор директора начињен је први корак за одлазак у историју "в.д. стања", у којем се тренутно налази 23 директора.

Извор овог дневног листа из Владе наводи да је одлучено да се конкурси прво распишу за она предузећа где привремено руковођење дуго траје.

"У ’Путевима Србије’ Зоран Дробњак је у в.д. стању од 2011. године. Краћи стаж има Дмитар Ђуровић у ’Коридорима’, који је на том месту од 2012. Конкурси су у правној процедури и чека се мишљење надлежних владиних комисија. После тога објавиће се конкурси, а директоре ће бирати кадровска комисија Владе. Поред законских услова, неке компаније дефинисаће и додатне, укључујући и усмену и писмену проверу знања из области у којој делује јавно предузеће", објашњава тај извор.

Међутим, у то да ће баш тако бити, односно да ће стручност бити испред партијског стажа, сумња професор економије Младен Ковачевић.

"Било би добро да најзад стручни квалитети буду испред партијских. То налаже и Закон о јавним предузећима, али бојим се да се власт неће тако лако одрећи својих кадрова у јавном сектору. То је велики плен и вероватно ће наћи начин како да свог човека сместе у јавна предузећа. Наравно, добра вест је да ће се најзад то ’в.д. стање’ прекинути и биће успех да се бар један директор изабере са већим стручним него партијским квалификацијама", закључује Ковачевић.

Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.286.179 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)