Дошло на ред уживање у снегу: У село Рудно стигли туристи 



 
Дошло на ред уживање у снегу: У село Рудно стигли туристи
Trenutno na sajtu: 532       |       Podeli:
09.02.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Упрокос јаком снегу и ветру који су протеклих дана захватили рудњанску висораван и цео подголијски крај,
Деца на Рудну уживају у зимсим чаролијама, фото: РИНА

у домаћинствима која се на Рудну баве сеоским туризмом борави седамдесетак гостију, претежно из Београда и Новог Сада. Неке од њих снежна вејавица је затекла на Рудну, док је њих тридестак стигло чим су сазнали да су прилазни путеви проходни.

 

,,Код мене је смештено више од двадест мојих традиционалних гостију. Пуно је деце, која овде редовно проводе зимски распуст. Сви су одушевљени климом, смештајем у брвнарама, стазама за скијање, санкање и шетњу, домаћом храном. Снежна вејавица није покварила њихово расположење, јер они добро знају да поред свих благодети зима на Рудну може да буде и сурова, срећом никада не траје дуго“, каже Милијана Шеклер, која је са супругом Богољубом прва у крају у свом домаћинству угостила туристе и наше земље али и држава са свих континената.

 

По двадесетак гостију имају и породице Сретовић и Милошевић, њихови апартмани су попуњени све док траје зимски распуст, мада је интересовање и за каснији долазак велико.

 Село Рудно има највећи број сунчаних дана у години, фото: РИНА

,,Наши гости већ добро знају да Рудно има највише сунчаних дана у години у целој Србији и да се овде некада током дана смене сва четири годишња доба, те им никада није досадно. Домаћа храна и нетакнута природа ону су што их изнова одушевљава”, рекла је домаћица Драгана Милошевић.

 

После велике снежне вејавице и олујног ветра, који су трајали пуних 30 сати, живот на Рудну и истоименој висоравни, удаљених осамдесетак километара од Краљева ,у великој мери је нормализован. Екипе предузећа за путеве из Краљева и Новог Пазара очистиле су прилазне путеве од Студенице и Градца, тако да од јутрос на обе линије нормално функционише аутобуски саобраћај.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.153.700 посета
Тренутно на сајту: 533 посетилац(a)