Адреса за све невољнике 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Адреса за све невољнике
Trenutno na sajtu: 490       |       Podeli:
22.01.2017 | 0 коментар(а)



Најтеже је када изгубите посао јер сте, после 36 година проведених у фирми постали технолошки вишак. Е, то се мени догодило у чачанском "Аутопревозу"

и од тада ми све иде низбрдо. Немам ни кров над главом јер немам од чега да плаћам кирију... - овако Драган М. (64) објашњава зашто је топао кревет и оброк морао да потражи у Прихватилишту Центра за социјални рад у граду на Морави, намењеном жртвама насиља и незбринутима.

Човеку који тек догодине стиче услов за пензионисање ових хладних зимских дана друштво најчешће прави Милосава К. (79) из чачанског села Пријевор, коју су социјални радници затекли у оронулој кући која само што се није била обрушила...

"Плафон је испуцао током бомбардовања, потом га је земљотрес докусурио, а ветар је однео цреп. Зато су ме буквално извукли из куће и довели овде, док је не поправе, па да могу да се вратим", вели Милосава.

Социјални радник Сузана Миковић каже да свакодневно посећују домаћинства по рубним подручјима града, како би се на терену упознали са ситуацијом у угроженим породицама - посебно старачким.

Сузана Миковић на радном месту, фото: Ноости

"Трудимо се да стигнемо до свих и збринемо их. Наилазили смо на случајеве у забаченим селима где су махом старији остављени сами: без огрева, хране или лекова, па пожуримо да све то обезбедино. Иначе, у Прихватилишту увек дежурају волонтери, а ноћу и чувари. Корисници добијају сва три оброка, овде им је топло и сигурно, па овај објекат за многе у Чачку и околини представља својеврсну оазу. Посебно у случајевима породичног насиља или када су овакве временске непогоде", каже Сузана Миковић, напомињући да на овој адреси свако може да се задрже најдуже пола године.

Новости/В. Илић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.448.804 посета
Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)