Радојевић: Политичари су криви за насиље на протестима 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Радојевић: Политичари су криви за насиље на протестима
Trenutno na sajtu: 787       |       Podeli:
20.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Члан Градског већа за младе и културу и функционер СНС Душан Радојевић обратио се саопштењем у којем износи
Душан Радојевић, фото: ГЗС

свој лични став везан за протест опозиције који се за викенд догодио у Београду.

„Сведоци смо да су протеклих дана многи грађани путем електронске поште и медија обавештавани, од стране удружења за људска права, да су за нереде одговорни органи реда, уместо да је одговорност на опозиционим политичарима, што заправо јесте случај. Сматрам да је у најмању руку неумесно да се поједина нестраначка и неполитичка удружења као представници цивилног сектора стављају на било коју политичку страну. Не постоји оправдање за насиље и за сваку осуду је покушај да се вандализму да легитимитет. Кажу да `У друштву које претендује да буде демократско, елементарно је постојање институциалног дијалога са представницима грађана и представницима опозиције`. Желим да вас подсетим да је опозиција самовољно напустила Скупштину, најлегитимнију институцију за дијалог између власти и опозиције. Што се протеста тиче, грађани шетају у три колоне. Прва је она у којој су грађани који желе да укажу на одређене проблеме у заједници и друштву. Њих морамо и хоћемо решавати, заједно. Друге две, мање, су политичари и то они који су дванаест година били на власти и показали колико знају и они који никад на власт неће доћи јер сем мржње и насиља немају шта да понуде. Прва колона уједно шета и против друге две, које јој само представљају терет око врата тиме што их користе и позивају се на њих”, наводи Радојевић.

Према његовим речима данас сви знају да протести више нису грађански већ политички и да их предводе политичари који немају легитимитет у народу.
„Насиље које спроводе је реакција на све мању подршку у јавности, јер су грађани препознали `вука у јагњећој кожи`. Народ је тај који даје легитимитет политичким странкама и ако га желе, нека га затраже на изборима као у свим нормалним, демократским државама”, каже се у саопштењу Душана Радојевића.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.030.564 посета
Тренутно на сајту: 788 посетилац(a)