Овако изгледају зидови у соби креативног Емира: Млади Пријепољац годинама се бави цртањем паметних градова 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Овако изгледају зидови у соби креативног Емира: Млади Пријепољац годинама се бави цртањем паметних градова
Trenutno na sajtu: 490       |       Podeli:
06.04.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Емир Музуровић, студент треће године Унутрашње архитектуре, један је од ретких
Емир осликао зидове своје собе цртежима паметних градова, Фото: РИНА

Пријепољаца који се бави осликавњем паметних градова и то из хобија. Са само пет година освојио је награде на регионалним такмичењима у цртању и тада је увидео свој таленат. Градове је почео да црта са 12 година и то су на почетку били мали цртежи на блоковима и хамер папирима, а онда је своје стваралаштво преселио на зидове у својој соби, преноси агенција РИНА.

„Рођен сам у малом месту, у ком нема много високих зграда. Одувек сам маштао о светским метрополама и великим градовима. Често сам маштао о томе како би Пријепоље изгледало када би имао високе небодере и модерне зграде и онда сам моју машту преточио у стварност. Међутим, сви ти велики градови су претрпани па су они на мојим цртежима пре свега, еколошки прихватљиви и кровови су претежно зелени“, каже Емир за РИНУ.

На самом почетку нацрта скицу на папиру на којој су обележене реке, планине, центар града и индустријска зона, најважније саобраћајнице и ваздушне луке. Након скице, почиње цртање града оловком, а затим маркерима и фломастерима оживља цртеж и врло често спаја више радова у један.

„Најдужи рад је дугачак седам метара и налази се у мојој соби. Кад је у питању поступак, у том случају је поприлично сложенији. После завршетка скице почињем са оцртавањем града на зиду оловком, затим се боји бојама за зид. Када се боја осуши, моја замисао добија свој коначан изглед помоћу црних специјалних маркера. На крају, неке зграде украшавам сјајним лепком“, рекао је овај талентовани Пријепољац.

Инспирацију, како каже, проналази свуда око себе, а за све ово време није му се десило да нацрта две исте зграде. Свака има неки детаљ по ком се разликује од других, а само оштро око може да уочи разлику.

 

„Тренутно оцртавам задњи зид у својој соби који је остао празан. Тај цртеж је замишљен као Туристички центар на планини, а у њему се налазе паметне зграде са зеленим крововима и фасадама, јер је по мени бујна вегетација представник еколошких градова. Волео бих кад би се подигла свест људи кад је у питању екологија и да се изградња врши у складу са тим правилима“, прича Емир.

Овај креативни младић након завршетка основних студија планира да упише мастер студије за дизајн ентеријера, али га поред тога привлаче урбанизам и графички дизајн.

РИНА/ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


peijwpoljac emir muzurovic slika soba crtezi pametni gradovi godinama unazad

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.450.618 посета
Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)