Почиње борба за сваки глас, Дачић у паници: Да ли ће СПС на локалу подржати Вучића 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почиње борба за сваки глас, Дачић у паници: Да ли ће СПС на локалу подржати Вучића
Trenutno na sajtu: 595       |       Podeli:
24.02.2017 | 0 коментар(а)



Док се лидер СПС Ивица Дачић због подршке Александру Вучићу на председничким изборима нада премијерској фотељи,

неизвесно је како ће гласати социјалисти на локалу.

Иако су на Главном одбору СПС сви чланови, осим Пламенке Лаћарац из Војводине, дигли руку за подршку кандидатури Вучића, на питање за кога ће гласати, социјалисти немају директан одговор. Кажу да би "волели да послушају" свог лидера, онда додају да причају "у поверењу", а потом уместо имена кандидата прво набрајају шта су све странка, они лично, "али и сви њихови", доживели од коалиционог партнера СНС у својим општинама.

Према сазнањима "Блица", иако Дачић игра улогу гласноговорника СНС и због себе се труди да све делује идилично, то заправо и није тако. Средине где је крајње упитно како ће гласати чланство и симпатизери СПС су Рашка, Петровац на Млави, Врање, Рековац, Бачка Паланка, Нова Црња, Апатин, Мали Зворник, Љубовија, Осечина, Лајковац, Куршумлија.

- То су све средине где је СПС имао чак и више него добар резултат на претходним изборима, а не само што није у власти са коалиционим партнером, већ су наши људи шиканирани, отпуштани с посла... С друге стране, наше одборничке групе у локалним парламентима су коректне, људи ћуте и по налогу централе не критикују напредњачку власт - каже за "Блиц" социјалиста са локала који је замолио да му због страначке дисциплине не помињемо име.

У врху СПС су свесни да њихово бирачко тело осим Вучића, међутим, симпатише и неке друге кандидате, попут Вука Јеремића или Војислава Шешеља. Отуда је Дачић ангажовао функционере да раде по терену - анимирају како чланство тако и грађане. Циљ коалиције окупљене око СНС је да кандидат владајуће партије победи већ у првом кругу председничких избора. Осим самих гласача СНС, најјача карта се полаже на гласове социјалиста. Порука централе напредњака је не само јасна, већ и опомињућа - успех кандидата СНС је заједнички успех, исто је и са неуспехом.

Према незваничним сазнањима "Блица", социјалистима на локалу послата је "порука наде".

- Да ће се Вучић и Дачић договорити за убудуће и да се неке ствари које су досад биле лоше хитно мењају. Ако се нису промениле за ове четири године... Ја ћу гласати по савести ако не будемо морали да шаљемо слику листића - каже војвођански социјалиста.

За бољитак после договора чули су и у Врању.

- Очекујемо од разговора двојице лидера да престане прогон. Лично не могу да се жалим јер нисам осетио тај реваншизам, али има места где су га наши осетили. Лоше је да када дођеш на власт, уместо да надограђују, почну да руше и шире нетрпељивост. То ће се некоме обити о главу, а мени то код СНС није разумљиво уопште јер за то нема потребе - каже за "Блиц" бивши градоначелник Врања Зоран Антић, један од ретких који је дозволио да му напишемо име.

Он каже да је СПС заузео став и да ће се они у Врању потрудити да осветлају образ свом лидеру, али и додаје:

- СПС је другопласирана екипа у нашем граду. Очекујем да видим даље кораке колега из СНС. Видећемо какав ће бити њихов сервис према нама сада, а ми смо ти који враћамо на тај сервис - поручује Антић.

Дачић без одговора

"Блиц" је јуче покушао да добије одговор од лидера СПС како ће анимирати чланство да гласа онако како он хоће, када сами кажу да до сада од тога није било користи. Дачић се није јуче јавио.

"Блиц" је јуче објавио писмо некадашњег председника општине Нова Црња Ранка Брборића, који је послао писмо Вучићу да га заштити од прогона локалних напредњака или да му буде сведок на суду. У изјави за наш лист Брборић каже да би он гласао за Вучића, али не зна како да то учини јер тако даје глас и локалним напредњацима који малтретирају СПС.

Извор: Блиц, Жељка Јевтић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.407.263 посета
Тренутно на сајту: 595 посетилац(a)