Мушке и женске виле сваком домаћинству требају 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Мушке и женске виле сваком домаћинству требају
Trenutno na sajtu: 339       |       Podeli:
22.09.2018 | 0 коментар(а)



Tопола – Вашaр у Тополи, свакоме нешто треба. Скупио се народ са свих страна. Али на уласку у велику гужву одмах ту са стране са Златибора

стиже свашта. Весели продавац на све стране хита да услужи муштерије и да нико не чека.

„Пошто ти луч, дал да узмем сад ће зима ил да чекам бербу“, вели једна жена у пролазу. Застаде узе везицу, загледа нешто и узе. Али, пажњу јој привукоше виле са стране наслоњене уз ауто.

„Јели, пошто су виле“, каже она. Продавац додаје 700 динара госпођо, оћете да узмете? Имате и ове женске таман за вас, додаје он.

Е, ту сада настаје права дискусија. Жена се богами задржа и на крају је убедисмо сви да треба да купи те женске виле. Све нас је занимало која је ту разлика и откуд та подела на мушке и женске, ево шта рече продавац.

„Виле се праве од буковине која је кувана, месец дана им је потребно да би биле закривљене а онда се после тог периода суше у сушари. Ове женске мање захватају сена јел су уже, мање су зато су и намењене жени,  а мушке су шире и дуже тако да могу да служе за купљење сена и да се дене сено“, разјаснио је ову дилему продавац Дидановић.

Иначе, Миодраг Дидановић дошао је у Тополу из села Јабланица, продаје луч, катран, разне мелеме, метле, држалице, виле. Како је истакао иако пролази сезона купљења сена виле се ипак купују и у овом случају више мушке. Продаја луча је за сада солидна али за Опленачку бербу очекује још већу продају.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.694 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)