Маратонска седница градског већа 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Маратонска седница градског већа
Trenutno na sajtu: 297       |       Podeli:
13.12.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – На маратонсој седници градског већа усвојен је буџет града за наредну 2018 годину.



Градоначелник Милун Тодоровић истакао је да се пажљиво радило на изради буџета који за ову годину износи 4,085 милијарде динара.

Градски већници усвојили буџет за 2018.годину, фото: Глас западне Србије

“ Осам милиона динара одвојено је за реконтрукцију градске болнице, јер желимо нашим суграђанима да пружимо добру здравствену услугу, Предшколским установама је приход повећан за 11 хиљада динара по детету. Сви пројекти који су били започети у 2017 биће настављени и у наредној години и за њих су издвојена средстава из буџета. Имамо добру сарадњу са ресорним министарствима од којих ћемо директно добити 2 милијарде динара, тако да нас очекују бројни нови пројкети са којима ћемо Чачак учинити још бољим градом за све његове грађане. Желимо да повећамо и привредну понуду града, па ћемо радити на унапређењу привредне зоне у Прељини у којој поред страних желимо да видимо и погоне домаћих привредника. Ни ове године нећемо занемарити наше пољопривреднике које ћемо субвенционисати са сумом од 41 милион динара”, изјавио је Тодоровић.

Према речима градоначелника за дан града 18. децембра, биће отворено ново реновирано породилиште као и ангио сала, а већ су уговорени пројкти за нове саобраћајнице и расвету.

48 тачака дневног реда учинило је седницу Градског већа маратонском, фото: Глас западне Србије

Култура и екологија такође нису запостављене у новом буџету, тако је 75 милиона динара одвојено за реконтрукцију градске библиотеке, а радиће се на очувању и развоју како градских тако и сеоских средина.

 

 Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.275.381 посета
Тренутно на сајту: 298 посетилац(a)