Дуално образовање у Ужицу 



 
Дуално образовање у Ужицу
Trenutno na sajtu: 523       |       Podeli:
06.12.2016 | 0 коментар(а)



Ужице – После 40 година у Србији се поново школују ученици за радничка занимања у привреди. Модел некадашње Школе ученика у привреди познатији као ШУП,



данас се назива Дуално образовање.

Ученици Техничке школе у Ужицу два пута недељно наставу обављају практично и то наизменично у седам компанија које се баве призводњом намештаја. На самом почетку школовања по систему дуалног образовања, веома одговорно обављају свој део посла у пракси .

„Гледао сам по интернету како раде тапетари, столари  и било ми је интересантно, зато сам се одлучио да упишем ову школу. Сматрам да ћу лакше наћи посао“, каже ученик Техничке школе у Ужицу.

Њиховим радом задовољни су и ментори као и предавачи шрактичне наставе у компанијама.

„Они су нам дошли као освежење с обзиром да 30 година радимо у производњи са старијим кадром“, каже Рада Марковић испред компаније „ Атлас“.

Предност овакве врсте образовања је акценат на пракси  коју у првој години обављају једном а у другој и трћој два пута недељно.  А и привредници су задовољни који  наглашавају да ће у будуће стипендирати најбоље ученике.

„Ми кроз овакво школовање имаћемо увид у квалитете ученика и  трудићемо се да их придобијемо стипендијама, каже власник компаније „Атлас“Живорад Јововић.

Овакво јавно-приватно партнерство између Текничке школе и ужичких привредника постало је модел који се после прерађивачке планира и за металну и друге индустрије.

 Прилог емитован у Дневнику западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.153.607 посета
Тренутно на сајту: 522 посетилац(a)