Поларна зима стиже следеће недеље, дебели минус до 10. марта 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Поларна зима стиже следеће недеље, дебели минус до 10. марта
Trenutno na sajtu: 430       |       Podeli:
19.02.2018 | 0 коментар(а)



Температура ће за недељу дана ићи и до минус десет, наводи метеоролог Ђорђе Ђурић.

- Облачно време са суснежицом и снегом очекује нас данас, док нас већ сутра ујутру у низијама очекује снег. Током среде и четвртка биће кишовито у целој Србиј, а у петак ће доћи до отопљењења. Од наредне недеље долази нам поларна зима и ледени талас са снегом и ледом, а температура це ићи и до минус 10 степени. Када је реч о овој недељи, смењиваће се киша и снег.

- Током већег дела седмице оћекује нас облачно време, уз повремену кишу. Снег ће падати у планинским пределима, а највише снега биће у источној Србији, посебно у Тимочкој и Неготинској крајини, где ће нападати и до 10 центиметара снега. Остатак Србије ће бити кишовит. Биће велика разлика између температуре на северу, где ће бити око два степена, и југу државе, где ће бити око 10 степени Целзијусових - наводи Ђурић.

Како најављују метеоролози, крај фебруара би могао да буде најхладнији део зиме, јутарне температуре ићи ће и испод минус 10 степени. Дугорочне прогнозе показају да ће хладни талас наставити и почетком марта.

РХМЗ предвиђа да од данас па до 10. марта само пет дана неће падати снег, а тек након 10. марта следује пораст температуре и престанак снежних падавина.

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење које је на снази до 21. фебруара.
„Током ноћи понедељак на уторак, у уторак и среду у источним крајевима Србије очекује се формирање снежног покривача висине од 10 до 20 цм, локално и више.У планинским пределима даље повећање висине снежног покривача и уз јак ветар стварање снежних наноса", наводи се у упозорењу.

Извор: Курир/Агенције




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.723.045 посета
Тренутно на сајту: 426 посетилац(a)