Обележен Дан општине Пожега 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Обележен Дан општине Пожега
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
08.04.2019 | 0 коментар(а)



Пожега - У сали Спортско-културног центра јуче је одржана Свечана академија поводом Дана општине Пожега.

Након приказивања кратког филма о постигнутим резултатима општине у протеклој години, гостима се прво обратила председница Скупштине Зорица Митровић, која је изразила огромну захвалност свим Пожежанима који свакодневно подржавају рад општине.

„Ја данас имам част да вам се похвалим да сам имала ту привилегија да учествујем у креирању боље будућности у нашем граду, да поправљам ствари које нису биле довољно добре и да будем део тима који је бринуо о Пожежанима, и који ће и даље бринути о њима“, истакла је председница Скупштине.

Свим присутнима, затим се обратио и први човек општине Пожега, др Милан Божић, који је говорио о раду општине у претходном периоду, успесима и плановима за даље.

„ Суштину нашег политичког и сваковрсног деловања представља тежња за утемељењем ауторитета локалне самоуправе, одговорност за свакодневне проблеме грађана, креирање повољног пореског и привредног амбијента привлачног за многе развојне инвестиције и пројекте, чиме обезбеђујемо подизање квалитета живота у општини Пожега“, нагласио је председник.

Потом су се као говорници ређали специјални гости, пријатељи општине Пожега, па је тако своју захвалност изразио и Марко Диаци, жупан пријатељске општине Шентјур, затим и представник са Косова и Метохије, Миодраг Мијо Радовановић. Такође, присутнима се обратио и народни посланик Крсто Јањушевић, као и Горан Петронијевић, представник руско-српског пријатељства.

Значајан део Академије био је посвећен и додељивању награда најуспешнијим грађанима, који су кроз личне успехе и огромна достигнућа промовисали своју општину на најбољи начин, како у Србији, тако и у свету. Општинско признање у виду повеље добиле су Руска хуманитарна мисија на Балкану, као и Народна библиотека Пожега, док се међу бројним добитницима признања у виду плакете са грбом општине налазе и Гордана и Миленко Шмакић, просветни радници у пензији, Светозар Тоза Михаиловић, председник ФК „Црвена Звезда“, истакнути вајар Драган Јовићевић Мацола, Зоран Ђукић, власник Етно села у Тометином пољу. Похваљени су вишеструки добровољни даваоци крви, а новчану награду добили су ученици ОШ „Петар Лековић“ Ђурђина Михаиловић и Ђорђе Полугић, затим Светлана Продановић, васпитачица у ПУ „Олга Јовичић Рита“, медицинска сестра Анита Зеленовић, Радојко Урошевић, вишеструко награђивани шахиста и Бојан Радовић, спортски риболовац.

На огромно одушевљење свих присутних, за културно-уметнички програм била је задужена певачица раскошног гласа, Мерима Његомир.

Поводом Дана општине, синоћ је и на препуном градском тргу свој концерт одржао Харис Џиновић. О одушевљењу грађана најбоље сведочи можда и рекордан број посетилаца који према неким проценама прелази и бројку од четири хиљаде. Чак ни нешто хладније вече и киша која је све до почетка концерта падала није омело грађане Пожеге, али и околних градова, да више од два сата уживају уз највеће хитове познатог певача.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pozega dan opstine

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.382.054 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)