Мештани постигли договор са Путевима Србије, машине поново у погону на деоници аутопута Прељина - Пожега 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Мештани постигли договор са Путевима Србије, машине поново у погону на деоници аутопута Прељина - Пожега
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
06.10.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Након потписивања споразума између мештана Паковраћа и ЈП „Путеви Србије" којим су делимично прихваћени њихови захтеви,
Фото: РИНА

привремено је прекинута блокада радова на изградњи деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге. Након блокаде која је потрајала 88 дана настављена је изградња саобрћајнице на парцелама мештана.

„Договорено је да нам до краја ове недеље буде исплаћен један део новца, а други по завршетку судских поступака. Након што смо прекинули блокаду дозвољено је и да регионалним путем Чачак - Лучани пролазе грађевински камиони", рекао је један од учесника блокаде која је потрајала скоро три месеца.

Такође, споразумом је договорено да се неће рушити куће које се налазе на овој траси све док се тим породицама не обезбеде други станови, као и да ће бити решен проблем са сеоском водоводом који је оштећен приликом изградње ауто-пута.

„Нико неће бити принудно исељен. Замолио бих све те људе за мало разумевања, знамо да је ситуација деликатна јер се њихова судбина и досадашњи начин живота потпуно мења, али све ово радимо управо због њих. Због боље будућности наших грађана и будућности њихове деце. Планирамо да у наредном периоду напредујемо као држава, да повећамо и плате и пензије, а то није могуће без нових ауто-путева, а њих не можемо да изградимо без подршке наших грађана. Зато се надам пријатељском решењу које ће бити добро за све", изјавио је раније за РИНУ, министар саобраћаја Томислав Момировић.

Мештани Паковраћа бликирали су радове јер им нису исплаћене експроприсане парцеле, а судски поступак који воде траје већ две године. Наглашавају да је блокада тренутно прекинута, али уколико обећани договор не буде испоштован од стране надлежних, поново ће започети протесте.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.504.189 посета
Тренутно на сајту: 392 посетилац(a)