Свињско месо је поскупело 100 динара 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Свињско месо је поскупело 100 динара
Trenutno na sajtu: 786       |       Podeli:
25.04.2017 | 0 коментар(а)



Уочи првомајских празника и Ђуршевдана у трговинама су подигнуте цене свежег сињског меса за око 100 динара.

Тако, килограм бута кошта од 500 до 540 динара, врата без костију око 699 динара, а млевено од 450. И док једни тврде да је цена намерно подинута због предстојећих празника, с друге стране, постоје тероије, да је понуда товљеника у Србији изузетно лоша, па је килограм живе ваге достигао у појединим деловима наше земље и 200 динара.

Какко кажу у Министарству трговине, цена свежег свињског меса јесте последњих дана повишена, у просеку за 60 до 70 динара, у зависности од категорије.

“Пре неколико недеља разлог је био Васкрс, а сада Први мај и
урђевдан”, објашњавају у ресорном министарству.

Повећана је тражња, а повећана је и цена товљеника. Већ половином маја дође до стабилизације цене, јер су сада порасле само цене свежег меса, док су прерађевине остале исте. Нема баш неке несташице меса, већ је дефинитивно повећана тражња.Чак ни сточарима не иде на руку та “напумпана” и висока цена јер у року од пола године, она драстично падне, па буде вишак на страни понуде.

Свакако веће цене нису никакво изненађење за овај период године. Према нашим сазнањима “отишла” је само цена свињског меса. Необично је једино то што је цена јагњетине остала иста.

Извор: Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.086.429 посета
Тренутно на сајту: 786 посетилац(a)