Невреме носило све пред собом, град величине ораха опустошио чачанаска и драгачевска села 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Невреме носило све пред собом, град величине ораха опустошио чачанаска и драгачевска села
Trenutno na sajtu: 352       |       Podeli:
19.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Незапамћено невреме око 19 сати погодило је чачанска и драгачевска села. Град величине ораха обелео је у двориштима Пријевора и Миоковаца.
Невреме опустошило села око Чачка, фото: РИНА

Док је олуја са кишом погодила села Трнава и Заблаће. Излетници који су недељу проводили у викендици у Пријевору кажу да до сад нису видели ништа слично.
"Падало је дуже од 20 минута, изузетно крупан град. Не памтим да сам икад овако нешто видео. Причињена је штета на колима која су била паркирана испред викендице, јер је сипало као из кабла", каже Иван Томовић.


Велика штета дефинитивно је причињена и пољопривредницима.
"Град смо могли буквално згртати лопатама по башти. Још нисмо успели да видимо колика је штета причињена на воћу и поврћу, али ово неће изаћи на добро", рекао је пољопривредник Милан Јовановић.

Дарко Топалoвић из Миоковаца каже да је било града и ранијих година, али да оволику количину за тако кратко време ни он ни његови укућани до сад нису видели.
"Све је развалило. Не знам да ли је остао који плод на дрвету. Мислим да нам је берба кајсија завршена. Сад у дворишту ја могу напунити пуну тракторску приколицу града. Да човек не поверује", изјавио је Топаловић.

Двориште Дарка Топаловића након невремена, фото: РИНА

Војкан Томић, противградни стрелац у Миоковцима истиче да је испалио 10 противградних ракета.
"Чим сам добио команду, испалио сам ракете. И не само ја, већ имам информацију да су оне испаљене и на територији целог града Чачка из свих противградних станица. Овде у Миоковцима имају две станице и испалио сам 10 ракета, али опет нас је град убио, јер је тукао невероватном силином", истикао је Томић у изјави за агенцију Рина и додаје да је имао укупно 17 ракета и да му је на стању остало само седам, па уколико се слично невреме као у вечерас брзо понови, биће озбиљних проблема.

На другој, противградној станици 142 у Миоковцима дежурао је Радојко Милосављевић.

"Имао сам три команде и испалио две ракате. Заједно са колегом у овом делу који ми покривамо испаљено је укупно 12 ракета. Град је и поред тога направио доста штете, а не смем ни да замислим каква би ситуација била да их нисмо толико испалили", каже Милосављевић.

Невреме није заобишло ни Драгачево.
"Град је највише падао у селима Рти и Доња Краварица, где је причињена велика штета на усевима. Ту је најкритичније. Нешто слабијим интезитетом падао је у селима Вича, Властељица, Ртари, Дучаловићи као и у Гучи", рекао је Зоран Вучићевич, начелник Штаба за ванредне ситуације у општини Лучани.

Како агенција РИНА незванично сазнаје, постоји проблем у комуникацији између Радарског центра Ужице и противградних стрелаца у Чачку, јер станице у Доњем делу град уопште не чују сигнале због лоше радио везе.

Град овог пута није заобишао ни милановачку општину, када је око 19 сати  непрекидно падао 20 минута, и нанео велику штету пољопривредним и воћарским културама у селу Брезна надомак Горњег Милановца.

Олујно невреме и град велику штету нанео је и у селу Вранићи код Чачка где је оштетио воћњаке и усеве. Невреме је погодило и села Милићевци, Горња Горевница где је град падао у два наврата и причинио је велику штету на засадима воћа

Овде можете преузети видео снимак страховите олује која је захватила Чачак, Лучане и Ивањицу  на РИНА.РС

http://www.rina.rs/item/1057-n-a/

РИНА

Село Вранићи погодило страшно невреме, фото: РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


grad sela

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.461.302 посета
Тренутно на сајту: 353 посетилац(a)