Одржан дванаести протест “1 од 5 милиона: Опозиција се ујединила упркос политичким и идеолошким разликама 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Одржан дванаести протест “1 од 5 милиона: Опозиција се ујединила упркос политичким и идеолошким разликама
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
05.04.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Више стотина Чачана окупило се дванаести пут на платоу код споменика војводи Степи Степановићу
Фото: РИНА

да искажу протест против актуелне државне и локалне власти.

Окупљенима су се са говорнице обратили народни посланик Мирослав Алексић, лидер покрета Срба са КиМ Славиша Ристић, глумац Сергеј Трифуновић и народни посланик и лидер Двери Бошко Обрадовић.

Народни посланик Мирослав Алексић рекао је да се Србија после седам година пробудила и да су коначно храбри људи устали како би упалили светло слободе.

,,Не могу се ствари мењати саме од себе, неће неко други уместо нас да почисти нашу кућу која се зове Србија. Није то ни Вучићева ни напредњачка кућа, него је Србија земља свих нас”, изјавио је Алексић додајући да седам година, према његовим речима, народ слуша бајке и приче о бољем животу и да су сви други криви за садашње стање у земљи, само не актуелна власт.

Лидер покрета Срба са КиМ Славиша Ристић поставио је питање окупљенима да ли неко ко је, како је рекао, крштен може да каже да Србија на Косову нема свој један метар земље.

,,Да ли крштени човек може да део свог народа назива фашистима. Он сматра да ако некоме кажете да је СНС бот, да је то тешка увреда, а то је браћо и сестре само занимање, то је само радно место у СНС-у. Па сви они који се осмеле да тим људима укажу на њихове грешке, они то сматрају фашизмом, што је заиста срамота и брука”, истакао је Ристић.

Своје обраћање окупљенима, глумац и председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић почео је стиховима песме Владислава Петковића Диса, а затим је упутио захвалност Александру Вучићу на томе што је успео да удружи Чачанина и Ужичанина.

,,Како ја као председник Покрета слободних грађана могу да стојим на истом месту са Бошком Обрадовићем који је председник Двери, кад се ми разликујемо у 90 одсто ставова? Двери и Покрет слободних грађана, Бошко и ја ми смо као Црвена звезда и Партизан. Вечити ривали који су два света и који у сваком погледу гдедају да победе једни друге. Међутим, када Звезди и Партизану забраните да се такмиче, онда ривалитет и спорт падају у други план. Ми се данас боримо за наше основно и фундаментално право да се сутра можемо на миру разликовати. Ма колико то чудно звучало када ја то изговарам, али нама је неопходна нова политичка култура”, рекао је Трифуновић додајући да се мора почети са разговорима.

,,Не морамо увек да се слажемо, али хајде да комуницирамо као цивилизовани људи који размењују ставове, па нека се они супротставе, али хајде да комуницирамо и да допустимо једни другима да се разликујемо”, истакао је Трифуновић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је да се опозиција ујединила и да нико више не пита за политичке и идеолошке разлике, јер су оне остављене за време када Србија поново буде, како је рекао, слободна и нормално уређена демоктратска земља, јер она то данас није и да је то највећи проблем са којим се људи суочавају.

,,Ситуација је веома алармантна, ствари су дошле до једне опасне зоне у којој је председник свих грађана Србије спреман да позове своје присталице да дођу за Београд да се обрачунају са присталицама опозиције. Ми имамо председника који јавно призива неку врсту брато-убилачког и грађанског рата”, изјавио је Обрадовић додајући да све чињенице говоре да, како каже, актуелна власт није нормална и да људи немају куда зато што су институције система затворене.

,,Ми не можемо да остваримо ни једно наше право ни у Уставном суду Србије, ни у Народној скупштини РС, ни кроз полицију, тужилаштво, судове. Све је узурпирано од стране једног човека, све је под контролом једне странке и наши животи практично не постоје”, закључио је Обрадовић.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.385.480 посета
Тренутно на сајту: 381 посетилац(a)