Вулин у Такову на промоцији најмлађих подофицира: Ви сте понос Србије 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вулин у Такову на промоцији најмлађих подофицира: Ви сте понос Србије
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
27.09.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Данас је реализована промоција у први подофицирски чин 120 полазника основног курса за почетнике



и 14 ученика средње стручне Војне школе, тако да ће 134 водника постати део Војске Србије.
Промоција је одржана у Такову, на знаменитом месту одакле је подигнут Други српски устанак и постављени темељи модерне српске државе. Промоцији је присуствовао и министар одбране у Влади Србије, Александар Вулин.
„Данас кад стојимо у сенци Таковског грма питамо се да ли смо достојни својих предака и носимо ли достојно њихов терет. И данас као и тада велики и моћни би да одређују шта би да купимо и са ким да сарађујемо, да одређују ком Богу ћемо се молити и којим језиком ћемо причати. Али Србин ће све урадити да буде слободан. Данас се сећамо бољих и већих од нас. Надам се да ће се тако наши потомци сећати и нас. Србину никад није тешко да да за своју земљу, јер свака држава је јака колико јој је јака војска јер тада зна да има своју будућност и своју славу”, рекао је Вулин.

Mинистар одбране у Влади Србије Александар Вулин на промоцији најмлађих подофицира у Такову

Министар одбране истакао је да ово није посао као сваки други, и да су сада обећани војсци.

„Изабрали сте да припадате најлепшој институцији у Србији, да бринете о држави и деци. Нема веће части него кад вам повере своје животе и животе њихове деце. Да им чувате оно највредније и будете храбри, честити и поштени. Изабрали смо војну неутралност и сами ћемо одлучивати о својој будућности, имамо испред себе вас као истурен бедем који ће нас увек одбранити и сачувати”, казао је министар.

Вулин је поручио да је држава јака колико је јака њена војска, а војницима се захвалио што су живот посветили својој држави и свом народу.

 

Предсендик Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић рекао је да је ово велики дан за општину Горњи Милановац.

„Од сада ће се промоција подофицира обављати у јуначком Такову. Хвала председнику Вучићу и министру Вулину што су чули моје молбе да се свечаност овде одржава, а ја се надам да смо данас били добри домаћини”, казао је Ковачевић.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.125.431 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)