Ђерлек: Славите у кругу породице, Прибој предњачи по броју вакцинисаних 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Ђерлек: Славите у кругу породице, Прибој предњачи по броју вакцинисаних
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
24.11.2021 | 0 коментар(а)



Уколико не буде погоршања епидемијске ситуације, неће бити увођења ковид пропусница у другим објектима, изјавио
Фото: ГЗС

је данас државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек, који се нада да ће грађани, као и прошле године, предстојеће празнике прославити у кругу породице.
Он је за РТС рекао да је у протекла три дана издато око 53.000 дигиталних зелених сертификата компатибилних са Европском унијом (ЕУ), што говори да људи желе да путују и искористе користи вакцинације.

"Што се тиче пошта, очекујемо да ће за пет дана на свим шалтерима широм Србије грађани моћи да изваде зелени сертификат", поручио је Ђерлек.

Према његовим речима, до сада је издато 2.166.000 старих сертификата, које користе они који желе да остану у ресторанима после 20 часова и на неки начин подстакну друге да се вакцинишу.

Ђерлек тврди да Србија у протеклих месец дана бележи повећање броја датих доза што је утицало на стабилизацију епидемијске ситуације, као и да је дато 3,3 милиона првих доза, других око 3,1 милиона, а трећих око 1,4 милиона.

Радује га и изненађује податак да у Прешеву има око 77 до 78 одсто вакцинисаних.

Међу градовима са највише вакцинисаних су Прибој са 67 одсто, Ниш и Ужице са 63 одсто и Београд са 62 одсто, док се на зачељу налазе Тутин са 20 одсто, Лајковац на 30 и Мионица на 31 одсто вакцинисаних.

"Не можемо присиљавати људе да се вакцинишу, али ћемо ипак урадити све да их мотивишемо", најавио је Ђерлек.

Сада има скоро 28 одсто младих вакцинисаних, а на повећање интересовања младих за вакцинацију, како сматра, највише је утицала жеља да увече седе у кафићима и ресторанима.

Он је подсетио да је "заустављено много живота који фактички нису ни почели", што је огроман и ненадокнадив губитак.

Сви родитељи требало би да ставе прст на чело и запитају се да ли имају право да угрожавају здравље своје деце, јер се дешавало да су невакцинисани родитељи заразили своју децу, указао је Ђерлек.

Он се боји "да ће брзо доћи неки нови сој, који ће погађати децу и да ће нам створити већу трагедију коју доживљавамо".

Како каже, број новооболелих се смањује, међутим, нема још аргумената за попуштање мера, јер у ковид болницама имамо 5.400 заражених, а дневно умире између 50 и 60 људи.

 

 

 

ГЗС / Фонет / РТВ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VAKCINE PRIBOJ DJERLEK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.156.213 посета
Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)