Да ли ћемо ускоро из Србије директно летети за олимпијски Сочи? 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Да ли ћемо ускоро из Србије директно летети за олимпијски Сочи?
Trenutno na sajtu: 581       |       Podeli:
21.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Сарадња између Србије и Русије на завидном је нивоу, политички и друштвени односи
Делегација руског града Сочија у Чачку, фото: РИНА

никад нису били бољи”, изјавио је у Чачку, Драгомир Карић. Са њим је у град на Морави стигла и делегација руског олимпијског града Сочија, на челу са градоначелником Анатолијем Николајевичем Пахомовим.

Градоначелник Сочија Анатолиј Пахомов, фото: РИНА

“Наш циљ путовања је представљање наших туристиких потенцијала, санаторијума , агенција. Град Сочи је олимпијски град и желимо да га представимо овде са циљем да се успостави сарадња са Србијом. Да се види шта пружа. Код нас постоје сви типови туризма, јер док се у мају купате у Црном мору, у исто време можете да посматрате скијаше како скијају на оближњим планинама. Оно што је још карактеристично за Сочи јесте да је он лечилиште, и ту смо да представимо потенцијале бањског туризма и природно лечење. Данашњи сусрет је омогућио зближавање српских и руских компанија , њихов даљи рад треба да обезбеди међусобну размену туриста и ако та сарадња буде успешна постоји могућност да се отворе директне авионске линије и оба правца. Ја вам желим добродошлицу и нећете зажалити, јер вам нудимо удобност и сигурност”, рекао је Пахомов.
 
Делегацију је угостио градоначелник Милун Тодоровић истакавши своје задсовољство што су представници руског града, изабрали Чачак при посети Србији.

“Причали смо о потенцијалима града Чачка и Моравичког округа. Пре свега о привредним и културним, а посебно смо се базирали на бањски туризам, јер Сочи иако је олимппијски град, има преко 200 бања. Тамо имате преко 140 километара плаже, али у току целе године се може феноменално лечити и забавити у Сочију. Кад се отвори аеродром Морава у Лађевцима стичу се услови за много већи број посетилаца. Нисмо имали много гостију из Сочија до сад, али очекујемо да ће се то променити у позитивном правцу”, изјавио је Тодоровић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фото: РИНА

Поред туристичке, пружа се и могућност привредне сарадње између ова два града. А Драгомир Карић истиче да је данашњи сусрет идеалан начин да се то постигне.
“ Ово је велика могућност за воћарски крај, јер у Сочију борави око 200 хиљада туриста, а све њих треба нахранити, па је ту шанса за пољопривредне произвођаче да извозе своје производе у Русију. Радити са Сочијем значи имати велику рекламу, јер се тамо годишње одвијају изузетно битни догађаји, од Формуле 1, преко светских првенстава у свим спортовима. Не могу заобићи ни чачанско предузеће “Ратко Митровић” које је са Карићима радило на неколико грађевинских објеката и имали смо одличну сарадњу”, изјавио је Драгомир Карић.

Осим туристичке могућа и привредна сарадња, народни посланик Драгомир Карић, фото: РИНА

На данашњем састанку договорено је да делегација Чачка узврати посету и бесплатно борави у Сочију.


РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak soci delegacija saradnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.143.441 посета
Тренутно на сајту: 581 посетилац(a)