Скупштинско натезање у Пријепољу 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Скупштинско натезање у Пријепољу
Trenutno na sajtu: 462       |       Podeli:
30.11.2015 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Скоро три сата трајало је натезање око усвајања дневног реда на данашњем заседању пријепољског парламента.



Одборници опозиције тражили су да се у дневни ред уврсти предлог за смену директора пријепољског Дома културе након подизања оптужног предлога Основног јавног тужиоца.

"Ја сам и пре него што је изабран говорио да се такво лице не може бирати на одговорну функцију, будући да су државни органи указали на неправилности. Ја лично имам поверења у полицију и судство и нисам могао довести у питање њихово поступање и спровођење закона, а приликом избора сви одборници су имали сазнања да постоје пријаве полицијске управе поднете тужилаштву. Малешић је могао подићи и нов Дом културе али ако је чинио кривична дела то га не може аболирати одгворности и он мора бити смењен и већ данас постављен нови вд директор" рекао је Александар Драшковић одборник СНС.

Одборник Бранко Ћубић поднео је писани захтев да се на данашњој седници постави питање ситуације у поменутој установи, тражећи да се разговара о прогону,мобингу и истеравању радника са посла.

Међутим, ови предлози нису прошли, а након паузе у наставку заседања члан Општинског већа Есад Хоџић изнео је предлоге за допуну дневног реда које је предложило ово тело. Иако је председник општине Емир Хашимбеговић присуствовао седници, а по функцији је председник ОВ остало је нејасно зашто је Хоџић преузео улогу председника већа. Добро упућени извори кажу међутим, да је дошло до извесног неслагања на тој релацији.

Иначе, Хоџић је предложио да се у дневни ред уврсте као допуна проблеми у решавању електроснабдевањам Велике Жупе и Ивања, информација о развоју малинарства у општини Пријепоље као и извештај о санацији и поправци атарских путева. 

"Што се тиче атарских путева имали смо два предлога па ће ово бити обједињена тачка дневног реда. У извештају комисије о симболима, такође је било више предлога по питању израде симбола Грба па ће и ово такође бити обједињено и усвајање актуелног плана за младе за 2015. годиу. То су тачке које предлажемо за ово скупштинско заседање, а тачке као што су капиталне инвестиције, паркинг сервис и индустријска зона које нисте помињали, свакако ће се морати и о њима расправљати. Такође и друга важна питања ћемо сигурно уврстити у дневни ред за следећу скупштину. Ту је било још предлога као што су проширење постројења за пречишћавање воде за пиће Росуље, итд. Али за то ће имати више прилике на следећој седници", рекао је Хоџић.

Глас западне Србије





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.159.751 посета
Тренутно на сајту: 462 посетилац(a)