Обележавање 88. годишњице смрти Војводе Степе Степановића 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Обележавање 88. годишњице смрти Војводе Степе Степановића
Trenutno na sajtu: 492       |       Podeli:
24.04.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије најављује да ће поводом обележавања 88. годишњице смрти војводе Степе Степановића

бити одржана државна церемонија полагања венаца и одавања почасти  27. априла 2017. године са почетком у 11.00 часова на гробу војводе Степе Степановића (Градско гробље у Чачку).  

Организатор комеморативне свечаности је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије у сарадњи са Министарством одбране,  Моравичким управним округом и Градом Чачком.

На гроб прослављеног војсковође биће положени ловорови венци и одате државне и војне почасти. Ловорове венце положиће представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства одбране и Војске Србије, начелник Моравичког управног округа, градоначелник и високи званичници Града Чачка, као и представници невладиних организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Војвода Степа Степановић (1856-1929.) био је један од најзначајнијих војних заповедника у Србији током периода ослободилачких ратова који су се одиграли између 1912. и 1918. године. Његови највећи успеси на бојном пољу биле су битке на Једрену 1912. и битка на Церу 1914. године.

Допринос војводе Степе Степановића победи Српске војске у Балканским и Првом светском рату био је немерљив. Био је носилац великог броја високих српских и страних одликовања.

Војвода Степа Степановић умро је у Чачку 27. априла 1929. године.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.732.186 посета
Тренутно на сајту: 492 посетилац(a)