Топола пред принудном управом: Већина се распала због висине плате председника општине 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Топола пред принудном управом: Већина се распала због висине плате председника општине
Trenutno na sajtu: 578       |       Podeli:
16.10.2020 | 0 коментар(а)



Топола - Данашња заказана трећа редовна седница Скупштине општине Топола

распуштена је после пет минута заседање, зато што није усвојен Дневни ред. Почетку седнице присуствовало је 41 одборника, од којих је 21 гласао за усвајање записника са претходне скупштине. Међутим, друга тачка, усвајање Дневног реда није добила потребан број гласова, јер је за њу гласало само 18 одборника.

Мирко Јевтић, шеф одборничке групе „Нови људи за бољу Тополу”, који су део владајуће већине, рекао је да из њихове партије није гласао Новица Ђоковић и он, а која још два одборника СНС-а то нису учинили, он не зна.

„Због мале формалне грешке у предавању допуне дневног реда, мој предлог није увршћен. Допуна се односила на висину плате председника скупштине, односно да она буде просечан лични доходак”, рекао је Јевтић додајући да се грешка односила на број заказане седнице, уместо треће написао је четврта.
Према његовим речима нико га није контактирао, јер се овакве грешке дешавају, да је исправи.

Скупштина општине Топола броји 41 одборника, а након последњих избора владајућу већину чини 15 одборника СНС-а, три СПС-ЈС и шест из Групе грађана „Нови људи”.

Драган Јовановић, Боља Србија, просторије

После конституисања нове владе, са чела Општине Топола, после 16 година у опозицију је отишао лидер Боље Србије Драган Јовановић. Ова странка у садашњем сазиву броји 16 одборника.
„Брука, не знају да воде ни општину ни скупштину. Ни одборници СНС-а нису гласали за дневни ред. Ми смо сви дошли јер смо хтели да расправљамо и спречимо будаласте смене школских одбора и надзорних одбора у предузећима и установама. Али ми немамо са ким уопште да полемишемо. Пазите председседник скупштине општине сав избезумљен када је видео резултате галсња даје некакву паузу. А није био ни 21 глас за записник јер Жарко Јовановић није био у сали а један одборник СНС- а није гласао тако да су и то фалсификовали. То и није толико битно колико је важан показатељ да ова интересна дружина, осим што је кабинет председника општине претворила у наводну библиотеку и што је скинула грб Србије и ставила Вучићеву слику, апсолутно ништа друго није знала да уради”, казао је Јовановић.

Тренутно нисмо у могућности да узмемо изјаве од председника општине и скупштине Топола, јер се налазе на састанку који је затворен за медије. На лицу места се налази наш репортер који ће касније имати и њихову страну приче.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


topola skupstina zasedanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.407.090 посета
Тренутно на сајту: 579 посетилац(a)