Држава да помогне, радници и синдикати да сарађују 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Држава да помогне, радници и синдикати да сарађују
Trenutno na sajtu: 344       |       Podeli:
27.07.2014 | 0 коментар(а)



Љиг - Министар за рад Александар Вулин разговарао је данас са представницима управе и синдиката предузећа



"Гранит Пешчар" који су у петак прекинули штрајк због неисплаћених зарада и поручио да је држава ту да помогне, а да синдикати и послодавци треба да сарађују. Запослени у грађевинском предузећу "Гранит Пешчар" прекинули су штрајк који је почео 24. јуна након што је договорено да се до краја августа исплате мајска и јунска плата као и 20 одсто путних трошкова и дневница у земљи.

Вулин је након састанка рекао новинарима да синдикати и послодавци нису зараћене стране и да треба да раде на заједничку добробит, јер су на једном задатку и захвалио представницима тог предузећа што разумеју једни друге. "Не би било добро да се ово предузеће сада угаси, јер 198 породица живи од њега и има разлога да се нада сигурнијим временима", рекао је Вулин.Он је истакао да ће договор који је постигнут и испунити и да је држава ту да то гарантује. "Држава је ту да помогне, а не да кажњава и затвара", рекао је Вулин.

Представница синдикалне организације Весна Ивановић рекла је новинарима да је договорено да радници приме априлску плату до 10. августа, а до краја тог месеца и мајску, као и заостале путне трошкове и дневнице. "Добили смо гаранцију да ће договор бити испуњен и верујемо у то", рекла је Ивановић, истичући да су радници већ у петак прекинули штрајк.Директор тог предузећа Зоран Радивојевић рекао је да плате заостају због лошег пословања фирме у претходном периоду до којег је дошло због кризе у грађевинској индустрији, али и поплава. "Редовно исплаћивање зарада зависи од пословања, ми смо фирма која мора да произведе, али и прода, кад будемо у великом плусу испалћиваћемо и веће плате", рекао је Радивојевић. Према његовим речима, рачун предузећа је у блокади од 15. јануара, то предузеће има и велике обавезе, а отежана су и потраживања поготово од фирми које су у реструктурирању. "Ипак кад фирма ради све је много лакше", закључио је Радивојевић.

Глас западне Србије  




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.112.492 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)