"Све што смо маштали сада остварујемо": Ево шта је поручио Вучић на отварању нове деонице аутопута кроз Грделичку клисуру 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
"Све што смо маштали сада остварујемо": Ево шта је поручио Вучић на отварању нове деонице аутопута кроз Грделичку клисуру
Trenutno na sajtu: 412       |       Podeli:
19.05.2019 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић данас је обишао и званично отворио Коридор 10 за саобраћај,

а том приликом је поручио да аутопут изгледа величанствено, као да је, како је рекао, у Швајцарској или Аустрији.

- Остаје још много ствари, за два три месеца отвара се Ниш-Пирот-Димитровград-Градина, до краја године Сурчин-Чачак. Све што смо маштали и сањали сада остварујемо - казао је Вучић.

Упитан када ће бити једна граница у Врању, рекао је да ће техничке ствари да се решавају брзо: "Потребан је политички договор и другачији политички приступ. Да ми са Балкана разумемо да смо снажнији ако смо заједно, да се заједно боримо за будућност. Зорана (Михајловић) ми је својевремено рекла да морамо да се боримо за саобраћај своје земље, али док ми не будемо имали 120 милиона возила која пролазе кроз нашу земљу немамо ништа и зато нам је ова путна инфраструктура важна - саопштио је Вучић.

Он је нагласио да је данас одрађена велика ствар, али да нас чека још посла, али и да су за завршетак аутопута најзаслужнији радници. Вучић је напоменуо да је реализација Коридора 10 прилика и да се боље спозна Србија.

- Грађевинари су најзаслужнији, а држава је обезбедила финансије и изборила се са безброј проблема током градње. Јужни крак је за нас и наук за будућност како да радимо и избегнемо грешке - рекао је Вучић и замолио медије да представе јавности подухват који је изведен, па предочио да сви знају шта има у неким другим земљама и градовима, али не знају шта имамо у Грделици, Бујановачкој бањи, Вршцу, Суботици…

- Некад уз намерно постављене препреке можемо да решавамо проблеме. Честитао сам свима, а посебно радницима. Они ће моћи и својим унуцима да кажу да су креирали део историје. Ово је најтежи део пута, сви су хтели по неким ливадама, по равним површинама да праве путеве, а ми смо се ухватили у коштац са највећим потешкоћама и успели - казао је Вучић.

Поручио је и да је показано како се враћа поверење грађана, а потом је позвао све да добро погледају аутопут и да му кажу шта је лошије у односу на друге саобраћајнице у земљама Европе.

Након кратког обраћања новинарима, председник Србије је, проматрајући изглед Коридора 10, поразговарао и са радницима који су га сачекали, а онда се са њима и фотографисао. Упитао је раднике да ли им је било тешко и да ли су сада задовољни, на шта су они потврдно одговорили. Појаснили су му да је заштитна галерија један од најлепших објеката на Коридору и предочили му како су текли радови и на који начин је Косина савладана. Неки од радника рекли су му да долазе из Беле Паланке, Сурдулице и Црне Траве, на шта је председник констатовао да су радници често из тих места: "Нема грађевинца без Црне Траве". Председник им је захвалио на преданом раду, јер су урадили велику ствар за Србију и додао да ће њихова деца знати да су они завршили Коридор 10 и да треба да буду поносни на то.

Са председником и премијерком Србије, нови аутопут обишли су и потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар финансија Синиша Мали, министар одбране Александар Вулин, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и други званичници.Са председником и премијерком Србије, нови аутопут обишли су и потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар финансија Синиша Мали, министар одбране Александар Вулин, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и други званичници.

ГЗС / Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic koridor autoput saobracaj srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.486.318 посета
Тренутно на сајту: 413 посетилац(a)