Ваљево: Испустили воду из акумулације да би отклонили опасност од поплаве 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ваљево: Испустили воду из акумулације да би отклонили опасност од поплаве
Trenutno na sajtu: 615       |       Podeli:
12.03.2018 | 0 коментар(а)



Нагло отапање снега у ваљевском крају,није за сада, довело до изливања река и поплава.

"Страховање Ваљеваца да ће се као пре неколико година опет излити река Колубара и довести до катастрофалне поплаве умањен је захваљујући новоизграђеној акумулацији Стубо - Ровни из које је на време током ове јесени и зиме испуштено чак 15 милиона кубних метара воде", каже за Глас западне Србије Зоран Митровић, директор Јавног предузећа Колубара у Ваљеву. "То на време испуштање ове количине воде ствара могућност да се сада прихвате готово све нове количине воде које ће се после  отапања снега слити у Колубару из оближњих река и тиме отклонити опасност од поплаве".

За сада највише од поплава страхују становници Уба јер се после отапања снега у Босни и Херцеговини ,Словенији и Хрватској и суседним европским земљама очекује пораст водостаја реке Сава што може да доведе до изливања Тамнаве и Убаче и других река у овом крају због спорог отицања воде у Колубару и САву.

"Ангажовали смо даноноћно све расположиве снаге да се заштитимо од поплаве и изливања река у случају ванредне одбране",  каже Бранислав Шарић  начелник Штаба за борбу од елементарних непогода општине Уб и додаје  да је Скупштина општине Уб одлучила да се у међувремену набави и додатна опрема за одбрану од поплава.

ГЗС / Ј. Стојић

ОПШИРНИЈЕ У ВЕСТИМА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ КОЈЕ МОЖЕТЕ ГЛЕДАТИ

ОД 17:00 ЧАСОВА НА ОВОМ ПОРТАЛУ

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.199 посета
Тренутно на сајту: 615 посетилац(a)